İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet gazetesinin Fahrettin Altun'la ilgili haberine terör soruşturması açılmasına tepki gösterdi: Balık baştan kokar

Akşener'den 'Fahrettin Altun' tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un, kiraladığı vakıf arazisine kaçak yapı yaptırdığı ile ilgili Cumhuriyet gazetesinde çıkan “Boğaz’da kaçak var” başlıklı habere “terör” soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

“Sayın Altun'un eviyle ilgili haberde diyelim ki yanlışlık var ama yöntemi bu mu olmalıydı?” diyen Akşener, A Haber ve Ülke TV kanalının muhabirlerinin kapısının zilini dahi çaldıklarını ve polisin evine gittiği yönünde uyarı yaptıklarını dahi söyledi.

Akşener sözlerine şu şekilde devam etti: “Erdoğan’ın damadının TV’sinde eşimi aldattığım söylendi. Cumhurbaşkanı ve eşi aradı, üzüntülerini belirttiler. Kanal hakkında dava açtım. Mahkemede bir kadın hakim. Sanıkları da şaşırtacak kadar da hızlı bir şekilde beraat verdi. Akit bile bunu manşete taşımadı. Sayın Altun’a diyelim ki haksızlık yapıldı. Tekzipi gönderirseniz, yayınlarlar. A Haber’ler, Ülke’ler benim zilimi çaldılar. Bu prosedürü bu şekilde işletmek varken, terör üzerinden soruşturma açmak özgür basını tamamen ortadan kalkmak demektir”

Hiçbir iktidarın AKP gibi propangadif bir şekilde medyayı ele geçirmediğini de dile getiren Akşener, Fatih Portakal’ın sunduğu Fox Ana Haber’e verilen 3 kez yayın durdurma cezasını da kınadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bir imar meselesinden terör soruşturması çıkarmak, demokrasilerde yaşanabilecek bir olay değildir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’nın, İstanbul’daki ikametinde yapılan düzenlemelere, Boğaz Öngörünüm Yasası’na aykırı olduğu gerekçesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince müdahale edilmesi, belediye ve imar meselesidir. Dünyanın her yerinde, devlet gücünü elinde bulunduranların, yasalara herkesten daha fazla saygı gösterip, sahiplenmesi beklenir" dedi.

ERDOĞAN'A DOKUNDURMA

Cumhuriyet'in söz konusu haberini terör faaliyeti gibi lanse etmenin, hukuka, demokrasiye ve basın özgürlüğüne vurulan yeni bir darbe olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi:

"Böylesi bir habere, böylesi bir açıyla soruşturma açmayı dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde açıklayamazsınız. Bir devlet görevlisinin, yasalar karşısında tartışmalı bir inşaat faaliyetinin haber yapılmasına terör soruşturması açmak, ne kadar zorlarsanız zorlayın, anlaşılabilir, anlatılabilir değildir. Sayın Cumhurbaşkanı, kendisine ya da iş ve işlemlerine itiraz eden herkesi terörist ilan ettiği için, bu üslubun, yanındakilere, yöresindekilere de sirayet etmesi normaldir. Demek ki büyüklerimiz boşa dememiş: Balık baştan kokar."

Cumhuriyet gazetesinin haberinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'da bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi sınırları içinde yer alan evinin yanındaki araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı ve burada kaçak yapı inşa ettiği aktarılmıştı.Haberde İBB ekiplerinin bu yapıları yıktığı da vurgulanmıştı.