İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyor; İran yönetimini, kadınların onurlu bir hayat için yükselttikleri haklı sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakışan reformları acilen yapmaya davet ediyorum” dedi.

Akşener'den İranlı kadınlara destek mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İran’da başörtüsünü tam kapatmadığı için gözaltına alınan Mahsa Amini’nin ölümü üzerine başlayan protestolara destek verdi.

Akşener, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Maalesef çağımız, sultancıl yapıların ve etraflarındaki haramzadelerin iktidarlarını meşrulaştırmak ve sürdürmek adına yaptıkları türlü zorbalıklar ve aldıkları akla ziyan kararlarla hızla insanların mutluluklarının ellerinden alındığı bir cendere içine sürükleniyor.

Her yerde bolca bulunan kötücül ve çıkarcı iktidar kümeleri, sıklıkla sözde dostların ve sözde düşmanların olduğu hayali bir evrende, kazananı sadece oligarşilerin olduğu kurmaca bir kabusu insanlara ‘beka mücadelesi’ diye yutturmaya çalışıyor.

Nitekim İran'da kadınlara yaşatılan kabusu da bu çerçeveden ayrı düşünemeyiz. Kadınların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmeleri, tercihlerinde özgür olmaları ve itilip kakılmadan yaşayabilmeleri, en temel ve en kutsal haklarıdır. Bunun aksini de asla kabul edemeyiz.

“İRAN YÖNETİMİNİ, KADINLARIN ONURLU BİR HAYAT İÇİN YÜKSELTTİKLERİ HAKLI SESE KULAK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Bu vesileyle İran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyor; İran yönetimini, kadınların onurlu bir hayat için yükselttikleri haklı sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakışan reformları acilen yapmaya davet ediyorum.

Turgut Uyar'ın dizelerinde de söylediği gibi; ‘Saçlarımı hep kestim, tutacak kadar kalmasın dedim. Çünkü bir başkaldırma ancak saçlarından tutulur’."