Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı’nın cezasında tahrik indirimi uygulanmasına tepki gösteren İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Türk yargısı için utanç vesikası bu kararda imzası bulunan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum, yarın iki elim yakalarında olacak" ifadelerini kullandı.

Akşener'den katil Cemal Metin Avcı'ya verilen 'tahrik' indirimine tepki: Kadın katillerine cesaret veriyorlar
Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı’nın cezasında tahrik indirimi uygulanmasına tepki gösterdi. Akşener, "Kadın katillerine cesaret veriyorlar. Sapıkları yüreklendiriyorlar. Yuh olsun hepsine!" dedi.

Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katil Cemal Metin Avcı’nın cezasında tahrik indirimi uygulanmasına tepki gösteren Akşener, "Yuh olsun hepsine! Türk yargısı için utanç vesikası bu kararda imzası bulunan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum, yarın iki elim yakalarında olacak" ifadelerini kullandı.

İktidarın ekonomi politikalarına tepki gösteren Akşener, "Her geçen günü yeni bir zamla açıyor, yeni bir kaygıyla bitiyoruz. Bay Kriz ve Nebati Bakan'ın saçma açıklamalarıyla günleri geçiriyoruz" diye konuştu.

Medyaya yönelik sansür düzenlemesine de değinen Akşener, "Bu yasa, internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Bu yasa, bir istibdat yasasıdır" dedi.

Marmaris'teki yangına ilişkin konuşan Akşener, "Yine hazırlık yok, yine uçak yok. Bol hamaset var" değerlendirmesini yaptı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AK Parti iktidarının beceriksiz ellerinde bugün gittikçe daha da derinleşen devlet krizinin tam ortasındayız. Bugün özgürlüğü, hakkı ve vicdanı mumla aratıyorlar. Hukuku ve adaleti kirli emelleri emanet ediyorlar. Kadınları sahipsiz bırakmaya çalışıyorlar.

Pınar kızımızı vahşice elimizden alan katile haksız tahrik indirimi uyguluyorlar. Bir psikopatın 14 yıl sonra sokaklarda gezmesine göz yumuyorlar. Kadın katillerine cesaret veriyorlar. Sapıkları yüreklendiriyorlar. Yuh olsun hepsine! Türk yargısı için utanç vesikası bu kararda imzası bulunan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum, yarın iki elim yakalarında olacak.

Umarım yarın bu katillerin, psikopatlarının başkalarının kardeşlerini, eşlerini değil bu karara imza atanların kardeşini, eşinizi bulabileceğinin farkına varırsınız. Umarım bir gün girdiğimiz vebalin, aldığınız ahın bir de ahiretin olduğu gerçeğine varırsınız.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MESAJI

Bizi yok sayarak unutturacaklarını sandılar, bizi yaralayarak yok sayacaklarını sandılar. İktidar kadınları her fırsatta hor görse de kadınlara yönelen şiddete her fırsatta göz yumsa da biz biliyoruz ki artık günleri sayılı. Artık çok az kaldı, o sandık gelecek ve bu kirli zihniyet gidecek. O gün geldiğinde yaralarımızı birlikte saracağız. İYİ Parti iktidarında İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak, milletimiz yeniden huzur bulacak.

İKTİDARA EKONOMİ ELEŞTİRİLERİ

Her geçen günü yeni bir zamla açıyor, yeni bir kaygıyla bitiyoruz. Bay Kriz ve Nebati Bakan'ın saçma açıklamalarıyla günleri geçiriyoruz. Bay Krizin bütçesinde çiftçilere ve öğrencilere ayrılan paranın kur korumalı mevduat sisteminden daha az olduğuna ibretle şahit olduk. Hatta bu sisteme ödenen para sosyal yardımların iki katından fazla. Kur korumalı mevduat sisteminin maliyeti 230 milyar lirayı bulacak. Bay Kriz ve arkadaşları fantastik fikirleri bir gün daha yaşayabilsin diye bu ülkenin kaynaklarını heba edip gidiyor.

Bir de damat bakan vardı. O da affını istemeden önce dahiyane bir fikirle Hazine'yi dolar ve altın üzerinden borca sokmuştu. Bunun maliyeti 710 milyar lira oldu. Nebati Bakan'ın gideceği çok yol var. 710 milyar liranın 110 milyar lirasını ödedik, 600 milyar daha var. Bir komedi dans üçlüsünün dahiyene fikirlerinin maliyeti 940 milyar lira. Vatandaşımız ve şirketlerimizden toplanan verginin yüzde 90'ı.

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) puanı son 19 yılın en yüksek seviyesine çıkmış ama bu arkadaşların rahatı yerinde. Enflasyon milletin belini bükmüş Bay Kriz maaşına zam derdinde.

MEDYAYA SANSÜR DÜZENLEMESİ

Önümüze sosyal medya yasası diye yasak getirdiler. Neymiş yalan habere önleme alacaklarmış. Neymiş sosyal medya yalancıymış. Bu yasa, internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Bu yasa, bir istibdat yasasıdır.

Gerçeklerden, adaletten korkuyorlar. Herkesin doğruları, gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar. Rant düzeninin dağılmasından korkuyorlar. Saray sefasının bitmesinden korkuyorlar. Öyle bir panik halindeler ki havuz medyasındaki düzeni sosyal medyaya taşımak için uğraşıyorlar. Biz kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet demeye devam edeceğiz.

MARMARİS'TEKİ YANGIN

İklim krizinin yol açtığı felaketleri izliyoruz. Geçen sene yaşadığımız korkunç günlerin tekrar yaşanmaması için dua ediyoruz. Dün akşam Marmaris'ten felaket haberi geldi. Yine hazırlık yok, yine uçak yok. Bol hamaset var.

İktidarı bir kez daha uyarmak istiyorum. Yangınları unutmadık. Muğla'daki yangınlarda İl Başkanımız ağlayarak, 'Ormandan bir çığlık yükseldi ki bunu nasıl unutacağım' dedi. Onu unutmayalım ki bunlar unutmasın. Muhterem iktidar siz de unutmayacaksınız. 13 uçağınız olmasına rağmen 'Yangın söndürme uçağımız yok' denilen kepazeliği unutmayacağız, siz de unutmayacaksınız."