Gazeteci Murat Yetkin, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in seçimle ilgili "14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum" dediğini aktardı.

Akşener'den seçim açıklaması: 14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum
Fotoğraf: AA

Gazeteci Murat Yetkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le deprem bölgelerinden Gaziantep'e gittiklerini belirterek, izlenimlerini yazdı.

Yetkinreport'ta kaleme aldığı bugünkü yazısında, Akşener'in AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aldığı OHAL kararının seçimleri etkileyip etkilemeyeceğine yönelik yanıtını aktaran Murat Yetkin, "Akşener sorudan pek de memnun olmamış bir ifadeyle yanıtlıyor: '14 Mayıs’a yetişeceğini sanmıyorum. Ama 18 Haziran’a kalacağını sanıyorum'" ifadelerini kullandı.

Anayasa'nın 78. maddesi savaş sebebiyle seçimlerin yapılmasına imkan görmezse, TBMM'nin seçimlerin bir yıl ertelenmesine karar verebileceğini belirten Yetkin, Akşener'in bu yönde bir karar çıkacağına ihtimal vermediğini belirterek, "Şunu da ekliyor: 'Biz siyasiler seçimin yapılması için üzerimize düşeni yapmak zorundayız.'" diye yazdı.

Öte yandan Yetkin'in aktardığına göre, “Ucube tek adam rejimi” vurgusu yapan Akşener, "2014’ten itibaren çok istedi Sayın Erdoğan. Bu arkadaşlar her bir kurumu ele geçireceğiz derken kurumların içini çürütmüşler. Devlette ciddiyet ve liyakat kalmadı. Tek adam sisteminin sonucu. Bütün hataların, kusurların tek sorumlusu Erdoğan’dır" dedi.

"ERDOĞAN BURADAN BİR ŞAMAR YER"

Yetkin'in "Depremin Erdoğan’ın seçim desteğine etkisi ne olur?" sorusuna ise Akşener'in yanıt vermediğini belirten Yetkin, "Akşener susuyor ama Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 'Buradan bir şamar yer' diye bir özet veriyor" ifadelerini kaydetti.