İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk tazminat davası açtı.

Akşener'den Süleyman Soylu’ya 5 kuruşluk dava

İYİ Parti Lideri Merak Akşener, kendisine daha önce FETÖ suçlamasında bulunan ve son olarak Meclis’te yaptığı konuşma sonrası Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk dava açtı.

Sözcü'nün haberine göre, Akşener’in avukatı tarafından hazırlanan dava dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Davalı Süleyman Soylu, 14 Mart 2019 tarihinde ‘Bir tarafta FETÖ’nün kumpasında olacaksın…, Attığın adıma söylediğin söze dikkat et…, Bu ülkenin geleceğini kimlere teslim etmek istediğini söylerim.’ açıklaması ile; Meral Akşener’i Fettullahçı Terör Örgütü ile amaç, eylem ve fikir birliği içerisinde konumlamış, bilgi, belge delil göstermeden İçişleri Bakanı sıfatı ile tehdit etmiş ancak adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır. Hiçbir savcı da davalı Süleyman Soylu’yu ciddiye almamıştır, Meral Akşener’i ifadeye çağırmamıştır.

Davalı Süleyman Soylu, 23 mart 2019 tarihinde 'FETÖ ve Kandille sözleşme imzaladı' açıklaması ile Meral Akşener’i, Fettullahçı Terör Örgütü ve PKK terör örgütleri ile işbirliği içerisinde olduğunu İçişleri Bakanı sıfatı ile söylemiş ancak adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır. Hiçbir savcı da davalı Süleyman Soylu’yu ciddiye alıp ve bu beyanını da ihbar kabul ederek Meral Akşener hakkında soruşturma başlatmamıştır.

29 MARTTAKİ SÖZLERE DE DEĞİNİLDİ

Davalı Süleyman Soylu, 29 Mart .2019 tarihinde 'Ben İçişleri Bakanıyım, bir şey söylüyorsam belgeleriyle beraber söylüyorum. 29 tanesinin bal gibi PKK ile ilgisi var' açıklaması ile 2019 Yerel Seçimlerinden 2 gün önce Müvekkilimin Genel Başkanı olduğu İYİ Parti'nin belediye meclis üyesi adaylarının gazetelerde resimleri ve açık isimleri yayınlatılarak PKK terör örgütü ile ilişkileri olduğunu İçişleri Bakanı konumunu vurgulayarak söylemiştir. Ne müvekkilim ne de 29 aday hakkında adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır. Hiçbir savcı da davalı Süleyman Soylu’yu ciddiye alıp ve bu beyanını da ihbar kabul ederek Genel Başkan Meral Akşener, 29 aday ve İYİ Parti hakkında soruşturma başlatmamıştır.

Davalı Süleyman Soylu, 30.10.2021 tarihinde 'PKK ile HDP arasında dans etme ustasısın' açıklaması ile Meral Akşener’in, PKK terör örgütü ile temasta olduğunu söylemiştir. Ayrıca bir anne, eş, babaanne olan müvekkilimi dans etme ustasısın diyerek itibarına ve kişilik haklarına terbiyesizce saldırmış, ancak her zaman olduğu gibi adli makamlara hiçbir başvurusu olmamıştır.

SOYLU’NUN 'FOTOĞRAFLARINI GÖSTERİRİM' SÖZLERİNE VURGU YAPILADI

18 Kasım 2022 günü TBMM’de kameralar açık haldeyken Plan Bütçe Komisyonunda konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un, 'Ülkeme sığınanlarla ekmeğimi paylaşırım ama ülkemi paylaşmam. Ülke uyuşturucu geçiş merkezi olmuş, cezaevlerindeki her 3 mahkûmdan biri yani 100 bin kişi torbacı' şeklindeki beyanı esnasında muhalefet sıralarından davalı Süleyman Soylu için 'mafya babalarıyla fotoğrafları var' şeklinde hitapta bulunulması üzerine, davalı Süleyman Soylu kendisine bu hitapta bulunanlar yerine, İYİ Parti milletvekili Fahrettin Yokuş’a 'Sözünü uzatma… Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm' demiştir.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinsili’nin de “Gösterin” demesi üzerine Davalı Süleyman Soylu 'Mafyayla irtibat kuran şerefsizdir. Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm' diyerek yeni ve iş bu davamıza konu olan beyanlarda bulunmuştur.”

“SOYLU ŞANTAJ MI YAPIYOR?”

Dava dilekçesinde ayrıca, “Davalı Süleyman Soylu, kendisine gayrı resmi bir arşiv mi oluşturmaktadr?” “Bu arşivin amacı nedir?”, “Soylu şantaj mı yapmaktadır?” gibi sorular da soruldu.

Yapılan bu hatırlatmaların ardından Meral Akşener’in avukatı Uğur Poyraz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 kuruşluk manevi tazminat davası açtıklarını belirtti.