İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Bu sistemin 2023'e kadar taşımayacağını düşünüyorum. 2021 Haziran ayında seçim bekliyorum" dedi.

Akşener erken seçim için tarih verdi: Sistem 2023'e kadar taşımaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de yayınlanan Şirin Payzın'ın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Esnaf ziyaretleri hakkında konuşan Akşener, "Ben pandemi öncesinden başladım ilçeleri gezmeye. Vatandaşın derdi çok başka. Kavgadan bıkmış. Çocuğunun işsiz olmasından bıkmış. Bana Biden'ı soran olmadı, hilafeti soran olmadı. Fahrettin Altun suni gündem demiş ya, işte suni gündem bu. Ben Üsküdar'da ikamet ediyorum, orayı dolaştım dün. Esnaf Derneği başkanı bizimle toplantı yapmak istediklerini ifade ettiler. Biz derdi dinliyoruz, nasıl çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye'nin geleceğiyle oynamayacağım" diye konuştu.

"DEVLET OKULLARI ÇÖKMÜŞ DURUMDA"

"Bugün İstanbul'da devlet okulları çökmüş durumda" diyen Akşener, "Eğitimde müthiş bir pahalılık var. İzmit'in 40 kişilik sınıflı okullarında okudu benim oğlum ama Galatasaray Lisesi'ni kazandı. Onun oğlu Galatasaray Lisesi'ni kazanabilir mi bu saçma sapan eğitim sistemiyle" ifadelerini kullandı.

BERAT ALBAYRAK'A ELEŞTİRİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a eleştirilerde bulunan Akşener, "Damat bakanı biz, Enerji Bakanlığı döneminde bu kadar eleştirmedik. Çünkü az çok bir uzmanlığı vardı. Ama şimdi sadece Cumhurbaşkanı'nın damadı olmak yani nepotizm söz konusu. İşini iyi yapmayan, dünyadan uzak, ekonomiden anlamayan ve empatiden yoksun bir arkadaş. Damat bakanın fıkrasına inanamadım" dedi.

İstanbul Sözleşmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Akşener, "İstanbul Sözleşmesi yanlış yerden tartışılıyor. AK Partili kadınlar da bunun arkasında. Sadece şiddete uğrayan kadın yok. Bu bir çerçeve. AK Parti'nin nadir yaptığı işlerden birisi. Sayın Erdoğan'ın kızına dahi hakaretlerin yapıldığı bir süreçten geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

aksener-erken-secim-icin-tarih-verdi-sistem-2023-e-kadar-tasimaz-774420-1.

"2021 HAZİRAN AYINDA SEÇİM BEKLİYORUM"

Erken seçim tartışmalarına değinen Akşener, "Bu sistemin 2023'e kadar taşımayacağını düşünüyorum. 2021 Haziran ayında seçim bekliyorum" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

"Sayın Abdullah Gül’e Cumhurbaşkanlığı adayı sürecinde herhangi bir itiraz konumunda olmadım" diyen Akşener, şunları söyledi:

"Sayın Gül'ün tüm siyasi partiler tarafından desteklenmesine dair bir teklif geldi. Ben CHP'nin kendi adayını çıkarması gerektiğini düşündüm. İkinci turda zaten ortaklaşılırdı. en burada öncelik değildim. Sayın Gül benim arkadaşım. Olumsuz bir görüşüm yok. Sayın Erdoğan'ın yenilmez armada olduğu zamanlarda nasıl adımlar atacağının iyi hesaplanması gerektiğini düşündüm. Gördüğüm şey şu oldu: Sayın Gül'ü isteyen sol liberal diyebileceğimiz bir dostlar grubu var. Ben sayın Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekili ödünç istedim. Kendileri de uygun gördüler. Ben o arkadaşları zor durumda bırakmamak için onların imzasıyla değil 100 bin imzayla aday oldum."