İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 2023 seçimlerinde birinci parti çıkacağını belirterek, başbakan olacağını ifade etti.

Akşener yineledi: Birinci parti çıkacağız, başbakan olacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek İstanbul 3. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

"Beşinci yılımızı doldurduk. Kısa gibi görünen ama çok uzun ve meşakkatli bir yolculuğun her biri ayrı bir başarı öyküsü olan, irade öyküsü olan bizi anlatacağım" diyen Akşener, "Bütün kongrelerde onu anlatacağım. Çünkü biz mağdur olamıyoruz bir türlü, mağdur olduğumuzu ilan edemiyoruz bir türlü" ifadelerini kullandı.

"31 MART TEKLİFİ BİZİM FİKRİMİZDİR"

Akşener, şöyle devam etti: "Milletimizin rahat nefes alabilmesi için her türlü fedakarlığı yapmayı bilenleriz. Onun için 31 Mart teklifi bizden gitmedir. Onun için CHP’ye 31 Mart seçimlerine birlikte girme teklifi bizim fikrimizdir. Onun için İstanbul ve Ankara’da seçimlerin alınmasını sağlamıştır. Morali bozulan seçmenleri ayağa kaldırandır. Bu milletin uğruna canımızı verebildiğimiz gibi aynı zamanda milletimizin geleceği, Türk devleti ve Türk milletinin varlığı için gerekli fedakarlığı yerine getiren stratejik aklın sahipleriyiz. İYİ Parti stratejik aklın var olduğu bir yapıdır."

"Biz zorbaların, haksızlıkların karşısında korkmadan dimdik duranlarız" diyen Akşener, "Bugünün Türkiye'sinde bunun çok önemli olduğunu yaşayarak gördük. O zorbalar ki her zaman var oldular ve bu salonu şereflendiren herkes haksızlığın karşısında, zorbanın karşısında, haksızlığa uğrayanın yanında olanlarız" ifadelerini kullandı.

"ELBETTE BAŞBAKAN MERAL AKŞENER OLACAK"

2023 seçimlerine değinen Akşener, "2023 seçimlerinde göreceksiniz ki 13. cumhurbaşkanı elbette Millet İttifakı'nın adayı olacak. Ama bir şey daha olacak. 2023 seçimlerinin birinci partisi İYİ Parti olacak. Bunu pazarlıklar sonunda sağlamayacağız, bunu helal oylarımızla birinci parti çıktıktan sonra sağlayacağız. Elbette başbakan Meral Akşener olacak. İYİ Parti birinci parti olacak. O zaman başbakan olacak. Çünkü biz helale inanırız" diye konuştu.

Akşener, şunları söyledi: "2023 seçimlerinde birinci parti çıkacağız. Ve tekrar söylüyorum; hatırlayacağız, birinci parti olmamızın önemini hatırlatıyorum size. Eğer birinci parti çıkmazsak yarın ne olur hatırla. Biz birinci parti çıkacağız. Ondan sonra da elbette başbakan olacağım."

İMAMOĞLU'NDAN İSTANBUL VURGUSU

Kongreye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şunları söyledi: "Millet İttifakı'nın yarattığı ortaya koyduğu o güzel sürecin en güçlü hissedildiği yer de iddia ile söylüyoruz ki İstanbul'dur. Tuzakları boşa çıkararak İstanbul'da ortaya konan tüm kumpasları paçavraya dönüştüren bu enerjiyle en güçlü şekilde devam eden milleti iradesinin de simgesidir İstanbul. İstanbul'da sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Kongrenizi bu duygularla kutluyorum."