Aksoy:  Acıyı ve masumiyeti vicdanlara aktarmak istedim

CEM ARTAN

Dönemin Başbakanı Erdoğan tarafından ‘ucube’ olarak nitelendirilen ve daha sonra yıkılan ‘İnsanlık Anıtı’nın sahibi Mehmet Aksoy’un, Mersin’de katledilen Özgecan Aslan için yaptığı anıt heykel tamamlandı.

Heykeli, Özgecan’ın mezarına koymak isteyen Aksoy, bir bronz kopyasının da Mersin’de ki Özgecan Barış Meydan’ına koymak istediğini ve heykelin eylül başı gibi açılacağını belirtti. Heykeli yapmadan önce Mersin’e giderek, Özgecan’ın ailesi ile de konuştuğunu dile getiren Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile de mezarın düzenlenmesi için irtibat halinde olduklarını söyledi. Heykeli kadınların gördüğü şiddete karşı bir direniş olarak niteleyen Aksoy, heykeli aslında kadınların gördüğü şiddete karşı bir direniş bir masumiyetin övgüsü olarak tasvir ettiğini dile getirdi. Aksoy, yaptığı heykeli tasvir ederken; “Bir yanda rüzgâr da saçları dalgalanıyor. Heykelin alt tarafında tırnakların taşa geçmiş izleri var. Tırnak izlerini bu şiddeti anlatmak için yaptım. Bir direnç gösterdiğini anlatmak için. Bir kanadının içinde bir boşluk var boşluktan ağaçlar, insanlar, doğa görünüyor. O sonsuzluğa doğru kanat açmış bir can var” diye konuştu.

Özgecan Aslan olayının bir sembol olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Akla hukuka uygun kanunların çıkarılmasını istediğimden ve insanlardaki bu tepkinin sembolleşmesinden dolayı. Bu acıyı ve masumiyeti vicdanlara aktarmak istedim” dedi.

Aksoy ayrıca, şu an da Gezi Parkı olayları ile ilgili bir heykel üzerinde çalıştığını da söyledi.