Ülke genelinde aktif Covid-19 vaka sayısı Çanakkale, Giresun gibi 43 ilin nüfusunu geçerek 565 bini aştı.

Aktif vaka sayısı 43  ilin nüfusunu geçiyor

İsmail ARI

Normalleşme süreciyle birlikte hızla artan günlük vaka sayıları 60 binin üzerinde seyrederken hastaneler Covid-19 hastalarıyla dolup taşıyor. Ülke genelinde aktif vaka sayısı, Çanakkale, Giresun ve Elazığ gibi tam 43 ilin nüfusunu da geride bırakarak önceki gün 565 bini aştı.

Bu sayının büyüklüğüne dikkat çeken uzmanlar, tehlike çanlarının çaldığını ifade ediyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Aktif vaka sayısı 600 bine yakın. Bu hastaların yüzde 85’i evlerinde bakım görüyor. Hatta hastanedeki hastalar da durumları hafiflediğinde hastanede yatak boşalsın diye evlerine gönderiliyor. Daha önce günlük vaka sayısının 60 bini geçmesiyle kritik bir eşiğe gireceğimizi söylemiştik. Artık günlük vaka sayısı 60 binin altına düşmüyor. Bu çok kritik bir durum, çünkü yoğun bakımlar alarm veriyor” dedi.

BİLİM KURULU KAPANMA ÖNERİYOR

TTB Genel Sekreteri Bulut, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilim Kurulu’nun Ramazan Bayramı’nı da kapsayan bir tam kapanma önerisi olduğunu biliyoruz. İktidar bu öneriyi ne kadar gerçekleştirir bilemiyoruz. Biz artık kolektif korunmaktan bahsediyoruz. Tam kapanmada park ve yeşil alanlar gibi açık alanlar kapatılmasın ama işyerleri, emekçilere devlet desteği sağlanarak kapatılmalı.”