Akyüz ailesinin 'icraatları' bitmiyor: Necmettin Erbakan Akyüz de hakemlik yapmış

Eren TUTEL

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz ve ailesinin usulsüzlükleri bitmek bilmiyor. Son olarak, Abdurrahman Akyüz’ün oğlu Necmettin Erbakan Akyüz’ün 2018 düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda hakemlik yaptığı ortaya çıktı.

Aynı zamanda aktif spor da yapan Necmettin Erbakan, hakem talimatının birçok kuralını çiğniyor. Federasyonun hakem talimatın 24’üncü maddesinin b bendine göre hakem olabilmek için 18 yaşından küçük 45 yaşından büyük olmamak gerekiyor. Turnuvanın düzenlendiği dönemde 17 yaşında olan Akyüz, ayrıca aktif sporcu olması nedeniyle de hakemlik yapmaması gerekiyor.

Hatırlanacağı üzere birçok usulsüzlüğe imza atan Akyüz ailesinin bir diğer ferdi Elif Akyüz de aynı turnuvaya hem sporcu hem de hakem olarak katılmıştı. Necmettin Erbakan, daha önce ablası Elif Akyüz’ün kendisini puanladığını Instagram hesabından yaptığı paylaşımda itiraf etmişti.

SORUŞTURMA YOK

BirGün’ün Akyüzlerin birçok skandalını ortaya çıkarmasına rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı konuyla ilgili hâlâ bir soruşturma başlatmış değil. Kural tanımaz bir şekilde sporu yöneten Akyüz ailesi sporun içinde yer almaya ve hesap sorulmadan görevlerini yapmaya devam ediyor.