Akyüz oğluna sporcunun odasını bastırmış: Yasa tanımayan federasyon

Eren Tutel

Adı birçok usulsüzlüğe karışan Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün geçen sene Antalya’da düzenelenen Türkiye Şampiyonası’nda talimatla sporcu Mustafa Seçkin Çelik’in odasını bastırmış. Çelik’in odasını basanlar arasında Akyüz’ün oğlu Necmettin Erbakan Akyüz de yer alıyor. Odayı basanlar Seçkin Çelik’i tehdit edip hakaret etmiş. Çelik daha sonra otelden kovulmuş ve turnuvadan men edilmiş. Daha önce de birçok sporcuyu tehdit alkol aldığını iddia edip kamptan kovan Akyüz, Alevi olduğu gerekçesiyle Sadık Pehlivan’ı ulusal takım kampına almamıştı.

ERKEKLERE ŞORT BİLE YASAK

Aynı turnuvada otel ücretlerini sporculardan alan federasyonun müsabaka kıyafet yönetmeleğinde birçok gerici uygulama var. Onlardan bazıları şu şekilde: -Köşelerin rengine göre – Kırmızı yada Mavi; Short ve Tshort,(Erkekler short altında diz altına gelecek tayt, Bayanlar uzun alt (dubok) giyeceklerdir.

ŞAMPİYONLUKLAR DA SAHTE

Ayrıca usulsüzlükleriyle gündemden düşmeyen Türkiye Wushu Federasyonu’yla (TWF) ilgili her geçen gün yeni bir gerçek daha açığa çıkmaya devam ediyor. Daha önce BirGün’ün ortaya çıkardığı belgelerle aynı turnuvaya hem hakem hem sporcu olarak katıldığı anlaşılan TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz’ün iddia ettiği gibi yedi dünya şampiyonluğu yok. Akyüz, 7 defa dünya şampiyonu olduğunu iddia etse de Uluslararası Wushu Federasyonu’nun (IWUF) resmi sitesinde yer alan bilgilerde bu sayı sadece bir.

TEK ŞAMPİYONLUK DA ŞAİBELİ

2011’de Ankara’da düzenlenen dünya şampiyonasında birinciliğe uzanan Elif Akyüz’ün o şampiyonluğu da büyük tartışma yaratmıştı. Abdurrahman Akyüz’ün kızının şampiyon olması için hakemlere rolex saat ve bir miktar para verildiği iddia edilmişti. Elif Akyüz’ün kazandığını iddia ettiği diğer 6 dünya şampiyonluğu ise resmi şampiyonluk statüsü taşımıyor. Sporun içinden gelenlere göre festival şeklinde geçen bu şampiyonalarda wushunun popülerleşmesi amaçlanıyor ve aynı branşta yarışan birçok sporcuya madalya veriliyor. Ayrıca Abdurrahman Akyüz’ün diğer çocukları Necmettin Erbakan Akyüz’ün iddia ettiği gibi 5, Fatma Akyüz’ün ise üç dünya şampiyonluğu bulunmuyor. Bu iki sporcunun düzenlenen hiçbir resmi dünya şampiyonasında madalya kazanabilmiş değil.