‘Aladağ’a adalet gelmedikçe bu yangın sönmeyecek’

Adana’nın Aladağ ilçesinden 29 Kasım 2016’da Süleymancılar Tarikatı’na ait yurtta 11 çocuk ve bir görevlinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili devam eden davada 4 sanığın tahliyesine yönelik tepkiler sürüyor. Sosyal Haklar Derneği (SHD), tahliye kararlarını protesto etmek için dün Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi.

“Aladağ’a adalet gelmedikçe bu yangın sönmez” pankartının açıldığı eylemde “Soruyoruz 11 çocuğun karşılığı 15 ay mıdır?” ile yangında yaşamını yitiren çocukların isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşındı.

Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Avukat Kemal Aytaç, Avukat Can Atalay ve Melda Onur katıldı. Basın açıklamasını okuyan Derneğin Genel Başkanı Melda Onur, “Aladağ’da adaletin hukuki bir başlık olmaktan çok kamusal laik eğitimi kendi davası gören yurttaşların adalet için bir adım daha ileri atması ile mümkün kılınabileceğini biliyoruz” dedi.

‘Eğitim cemaatlere ihale ediliyor’
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Yoksul aileler, çocuklarının giderlerini karşılayamıyor, başka bir kuruma, cemaate ihale ediyor. Ama ihale edemez. Eğitim anayasal ve insanı bir haktır. Devletin bunu taşeronlara cemaatlere devretmesi anayasal bir suçtur. Burada sadece ve sadece orada cemaati sorumlu tutmak yanlıştır. Burada Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tutun cumhurbaşkanına kadar herkes suçludur” dedi.