Borcunu kapattığı veresiye defterinin haberini yaptıran imamla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Buna göre imamın başkanı olduğu derneğin Kuran kursuna AKP'li Kocaeli Belediyesi 171 bin TL harcadı. Kuran kursunun yalıtımı için malzeme de AKP yöneticisinin şirketinden alındı

Alan da satan da AKP’li

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Bir bakkaldaki veresiye defterini satın alarak borçları kapatan ardından haber ajansı çağırarak kendini haber yaptırtan İmam Kadir Çelikiz’in başkanı olduğu Gölkent Kur’an Kursu Derneği’nin dış cephe işlerinin, uzun süre AKP Kocaeli İl Yönetiminde yer alan Mehmet Uzunoğlu’nun şirketine ihale edildiği, masrafın da AKP'li belediye tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 6 milyar 66 milyon TL’lik borç ile en borçlu belediyelerin sıralandığı listenin zirvesinde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, yaptığı iyiliği reklama dönüştüren imamın derneği için binlerce lira harcadığı belirlendi. Gölkent Kur’an Kursu Derneği’nin alüminyum dış cephe giydirme işi için AKP’li İbrahim Karaosmanoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde başka bir AKP’linin şirketi tercih edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Dairesi Başkanlığı öncülüğünde dört katılımcı ile Haziran 2017’de gerçekleştirilen ihalenin kazananı Aldoğsan İnşaat Alüminyum Şirketi oldu. Kuran kursunun alüminyum yalıtımı için gerekli malzemelerin temin edildiği şirket ile 171 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Şirketin ortaklarından birinin, AKP’nin kuruluşundan itibaren Kocaeli İl Yönetimi’nde yer alan Mehmet Uzunoğlu olduğu bildirildi.

Gölkent Kur’an Kursu için kamu kaynaklarından yapılan harcamalar bununla da sınırlı kalmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kursa 282 bin TL’lik mobilya aldı. Kursun 282 bin TL’lik aydınlatma ve elektrik malzemesi de belediye kasasından harcanan para ile karşılandı.