Biliyorsunuz alanım ekonomi. Yabancı dilim yok. Her konuda en iyisi benim. Hakkımda söylenenlerin hepsi yalan. Olumsuz hiçbir şey yok. Tüm dünya beni ve bizi kıskanıyor. Kimseyi dava etmiyorum. Aşırı demokratik bir kafa yapımız var. Demokrasi ve hukuk konusunda çok iyi noktadayız. Noktasında noktasında ise yeni bir noktaya geldik. Üç y ile savaştık ve başarılı olduk. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakların kaldırılması. Bildiğiniz gibi yoksullukla savaştık ve yoksulluğu tüm ülkeye yaydık. Yolsuzlukla öyle bir savaştık ki artık nerelerden geldiği belli olmayan hurda gemiler, muzlar, beyaz peynirler içinde tonlarca acayip acayip esintiler ülkemize geliyor. Yolsuzlukla mücadelemiz bu kadarla da kalmadı, tüm dünyanın düşünemeyeceği yolsuzluklara imzamızı attık. Şimdi başka ülkedekiler düşünüyor “Biz niye bunları yapamadık?” diye… Yasakların kaldırılması noktasında, haberlere getirilen yayın yasakları haberlerine bile yayın yasağı getirerek yasak yasak içinde bir yasaksepşın yaptık. Yüzbinlerce internet sitesini “Aman o erotikli, onda istemediğimiz muhabbetler var, o siteye bizim çocuk login olamadı” gerekçeleriyle yasakladık. Deprem vergilerimi ezdik. Hem de yol olarak ezdik ama yollara da geçiş garantisi verdiğimiz için arada bize de sakal oldu.

***

Sakal demişken, bademleşme sürecinde ülkemizin en kritik noktalarına birlikte yatıp kalktığımız, ayaklarına kapandığımız, aman şöyle değerli, böyle muhterem dediğimiz cemolardan bademleri yerleştirdik. Bir noktada bizim sakal ve bıyık konusunda tatsızlık çıkınca aramız limonileşti. Bizim çocukların da nedense çoğu illegale bulaşmış şansa bak. Sanırsınız hiphop şarkıcısı bizim çocuklar. Hepsinin altında en lüks arabalar, çakarlar, yanarlar, dönerler, çöküntü ortamlar, silahlar, ayakkabı kutularında paralar, para sayma makineleri filan derken biraz yanlış bir fotoğraf vermiş olabiliriz. Neyse önemsemeyin. Tüm dünya bizi kıskanıyor. Bizi derken sizi değil, bizi. Biz yani bir avuç ayrıcalıklı, yasanın, tasanın ve ahlakın çok ötesinde, sadece lüks araçlarında milletin parasını emizleyen o güzel ve seçkin gruba.

***

Öyle bir dayanışma içindeyiz ki, neredeyse bir noktadan bize dokunan herkesi de bu ahlak ve hukuk dışı yolların içine çekmişiz. Martin Skorsesi gelsin de bizim bu güzel ailemizin filmini çeksin. Amerikalı gangsterler bizim yanımızda, plastik top gibi kalıyor, o derece.

Ya bir de bütün bunlar olurken vizyonsuzluğumuzdan hiçbir şey kaybetmedik. Gün geçtikçe bilimden, ilimden, toplumdan o kadar uzaklaştık ki, artık tamamen sanrılar, hayaller içerisinde yaşıyoruz. Neyse ki yedi sülalemize yetecek kadar paramız var. Çoğu da zaten çoktan başka diyarlara gitti. Şimdilerde rüzgar dönse de bize bir şey olmaz. Yediğimiz yanımıza kar kalır. Olan yine bize olmaz.

***
Bu vizyonsuzlukla, her türlü felaketten de “Ya onlar 300 yıl önce de oluyor” diye diye kaçtık. Halkı değil, birkaç firmayı düşündük. Onlar da vakıflar vasıtasıyla bizi düşündüler çok sağ olsunlar. Şükür etmeyi hiç bırakmadık. Alnımız her yere değdi ama bir zerre dahi kirlenmedi. Apaçık görünüyor ki biz bu işi çok iyi yaptık. Yıllar sonra belgesellerimiz, filmlerimiz çekilince görün siz bizim aslında neler neler yaptığımızı.

Ülkenin taşı toprağı altın vallahi de. Sata sata bitmiyor bir de. Ne mutlu bize.