CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nazmi Kavlak, AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun kendi projelerine MHP'li Alanya Belediyesi'nden onay aldığını ifade etti. Kavlak, "Siyasi kimliği olanlara ayrıcalık tanınmamalı, sokaktaki vatandaşla farklılıkları olmamalı" dedi.

Alanya Belediyesi'nde proje tartışması: MHP'li belediye AKP'li ismi onaylıyor

Antalya'nın MHP'li Alanya Belediyesi'nde proje tartışması yaşandı.

Belediye meclisinin haziran ayı toplantısında konuşan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nazmi Kavlak, bazı mimarların belediyeden proje alamadığını kaydederek AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun projelerine hızla onay aldığını ifade etti. Belediyedeki proje tartışması belediye meclisinin haziran ayı toplantısında gündeme geldi.

Kavlak, "30’lu yaşlarda genç bir mimar, bir projesiyle ilgili Alanya Belediyesi’ne müracaat ediyor. Ancak yaklaşık altı aydır ruhsat alamıyor. Zamanla imar değişiyor, proje iptal ediliyor ve bu genç arkadaşımız işinden oluyor. Diğer taraftan siyasetin içinde bulunan başkan, bir yıl içinde ışık hızıyla 60 proje geçirebiliyor. Sizlerden adaletin sağlanmasını rica ediyorum. Siyasi kimliği olanlara ayrıcalık tanınmamalı, sokaktaki vatandaşla farklılıkları olmamalı” dedi.

BELEDİYEYE ÇAĞRI

Tartışmaya neden olan konuya ilişkin Cumhuriyet'e konuşan İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, “Zavlak’ın ifadesi ‘iktidar partisi uhdesinde siyasi kimliği olan kişi, bir senede 60 projeyi geçirebiliyorsa işi düz mimarlık olan kişi neden geçiremiyor’ endişesidir. Burada bir anormallik olduğu aşikar. Alanya Belediyesi ve ilgili başkan bu konuyu net olarak kamuoyuna açıklamalıdır.” ifadelerini kullandı.

TOKLU’DAN YANIT

AKP’li Toklu da Zavlak ve Arıkan’a gündeme getirdiği konuya ilişkin açıklama yaptı. Toklu, “Alanya Belediyesine sunulan tüm projeler içinde bizim büromuzun oranı yaklaşık yüzde 3’tür. Bir yıllık sürede hukuka uygun bir şekilde ruhsatlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.