SOL Parti Hukuk Komisyonu, Alanya SOL Parti Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ali Can Atalay ile Avukat Pelin Şenli'nin, 8 kişinin saldırısına maruz bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, 39 ayrı suç kaydı bulunan saldırgan A.A.’nın hâlâ yakalanmadığına dikkat çekildi.

Alanya'da iki avukata yönelik saldırıya SOL Parti'den tepki

Antalya’nın Alanya ilçesinde 29 Temmuz Cuma günü iki avukata yönelik saldırıya tepki sürüyor.

SOL Parti Hukuk Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 39 ayrı suç kaydı bulunan saldırgan A.A.’nın hâlâ yakalanmadığına dikkat çekildi. Alanya SOL Parti Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ali Can Atalay ile Avukat Pelin Şenli, yaklaşık 8 kişinin saldırısına maruz bırakılmıştı. Av. Şenli, saldırganlar tarafından kaçırılmak istenmişti.

Erkek şiddetinin bu kez Alanya’da gerçekleştiğine dikkat çekilen SOL Parti Hukuk Komisyonu’nun açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“SOL Parti Alanya Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Ali Can Atalay, Av. Pelin Şenli’ye yöneltilen erkek şiddetine engel olmaya çalışırken, ortağı ile birlikte saldırıya uğramıştır. 39 ayrı dosyada yargılanan, kolluk tarafından çok iyi bilindiği halde Alanya’nın en işlek yerinde onlarca kamera önünde bir kadını evinin önünden kaçırmaya teşebbüs etmekten zerre çekinmeyen failin, taşıdığı korunacağına dair güven ve cesaret günlük hayatın her alanına inen mafya düzeninin bir yansımasıdır. Biliyoruz ki; kadına yönelik şiddet olaylarının hiçbiri tekil yahut münferit değildir. Erkek şiddetine maruz kalan kadınların öykülerinin benzerliği de tesadüf değildir. Her gün yaşadığımız onlarca benzer hikâye erkeklerin kadınlar üzerinde baskı ve denetim kurma isteğinin sonucudur, erkek şiddeti birbirinden beslenmektedir. Devlet failleri yakalamak ile yükümlü olduğu kadar erkek şiddetini sona erdirmekle de yükümlüdür. Bu sorunu kökünden çözmek için devletin ve siyasi erkin derhal harekete geçmesi gerekmekteyken, devlet hukuksuz bir kararla, erkek şiddetiyle mücadelede güvence olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınları korumasız bırakmıştır.” Haber Merkezi