Ligin 11. haftasını geride bırakarak milli maç arasına girdik. Haftanın takımı bu sezon Akhisar’a kendi evinde ilk mağlubiyetini 4 golle yaşatan Alanyaspor olurken, haftanın oyuncusu da Antalyasporlu Eto’o oldu. Birbirinden güzel goller izlediğimiz haftanın en güzel gol vuruşunu milli takım aday kadrosuna ilk kez seçilen Emre Akbaba yaptı. Haftanın teknik direktörü ise Igor Tudor oldu.

Haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray Gençlerbirliği’ni konuk etti. Igor Tudor’un bu sefer 4-4-2 dizilişini denediği karşılaşmayı ev sahibi ekip farklı kazanarak 2 haftalık galibiyet özlemine son verdi. Bu galibiyet hem liderliği perçinlemek hem de Tudor üzerindeki baskıyı kırmak için önemliydi. Gençlerbirliği’nin hücum hattında yüzdeli bir oyuncusu olsa yediği 1. gol ile 2. gol arasında bulduğu fırsatları değerlendirebilir, en azından bu kadar erken havlu atmazdı.

Kasımpaşa evinde farklı kazanabileceği karşılaşmada Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı. Kemal Özdeş iki haftadır haklı olarak hakem kararlarından yüksek tonda şikâyet ediyor. Ancak hakem hatalarının takımın yaptığı hataların üzerini örtmesi tehlikeli bir durum. Bursaspor 89. dakikasında 2-0 yenik olduğu karşılaşmadan mucizevi şekilde puan almayı başardı. Son yarım saatte rakibin 10 kişi kalmasının da etkisiyle tüm riskleri alan Bursa’nın özellikle ilk yarıdan çıkarması gereken dersler var. Zira futbol şansı her zaman bu kadar yanında olmayabilir.

Trabzonspor Rıza Çalımbay’ın göreve gelmesiyle savunmadaki sorunlarını çözmeye başladı. Bu sezon ilk kez bir maçı gol yemeden tamamlayan Karadeniz Temsilcisi maç boyunca gol atmayı ise pek düşünmedi. Kayserispor bu sezon bambaşka. Tribünlerin dolmaya başlaması, şehrin de takımdan memnun olduğunu gösteriyor. Maç boyunca skor üretmeye çalışan tarafta da onlardı. Böyle durumlar için önerim net: 0-0’a puan verilmesin!

Eto’o gerçek bir lider, kaptan ve yıldız. Karabükspor’u adeta tek başına mağlup ederek takımına ihtiyaç duyduğu üç puanı kazandırdı. Karabükspor’da bu mağlubiyet büyük bir depreme yol açtı. Kulüp başkanı Hikmet Feridun Tankut ve yönetim kurulu görevinden istifa etti.

Fenerbahçe geçen haftaki Kayserispor karşılaşması gibi bu hafta da galibiyeti kalesinde gördüğü son dakika golüyle kaçırdı. Yola şampiyonluk parolasıyla çıkmış bir takımın lig sonuncusu karşısında, kalecisi vakit geçirmeye yönelik hareketten sarı kart görecek kadar geriye çekilmesi anlaşılır değil. Fenerbahçe’nin köklü bir değişime ihtiyacı var ancak bu değişimin en tepeden, yönetim anlayışından başlaması gerekiyor.

Akhisar - Alanya eşleşmesi haftanın seyir zevki yüksek maçlarından biri oldu. Alanyaspor, lig ikinciliğini gözüne kestiren Akhisar’ı farklı mağlup ederek 3 haftalık galibiyet özlemine son vererek düşme hattıyla arasındaki farkı 6 puana çıkardı. Akhisar için ava giderken avlandılar dersek yanlış olmaz. Akigolar Alanya gibi savunma zaafları olan bir takıma gol atmayı beceremedi. Bir parantez de Manisa 19 Mayıs Stadyumu için açmak gerekiyor. TFF’nin statlarda maç yapılması için talep ettiği tek standart Passolig kamera ve turnike sistemi olunca milyon dolar değerindeki futbolcular böyle zeminlerde top oynamak zorunda kalıyor.
Haftanın Usta - Çırak eşleşmelerinden ilki Malatya’da oynandı. Abdullah Avcı’nın takımı eski yardımcısı Erol Bulut’un çalıştırdığı Yeni Malatyaspor’u deplasmanda mağlup ederek ikinci sıraya yükseldi. Yeni Malatyaspor, Erol Bulut’un takımın başına geçmesinin ardından oyun olarak üstüne koyarak ilerliyor. Başakşehir’e 2-0 yenilmelerinin sebebi de oynanan oyundan ziyade, iki takım arasındaki oyuncu kalitesi farkıydı.

Sezon başında ligde kalma mücadelesi vereceği düşünülen Sivasspor, evinde Konyaspor’u da mağlup ederek 5. sıraya yükseldi. Uzun bir aradan sonra Sivas halkının da şehrin takımına sahip çıkmaya başlaması gelecek adına umut verici. Konyaspor’un yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek’in dört gözle beklediği milli maç arası nihayet geldi. Bu 15 gün içinde Özdilek, takımın özellikle hücumda aksayan yönlerini düzeltmeye çalışacak.

Haftanın ikinci usta çırak eşleşmesi İzmir’deydi. Şenol Güneş’in eski yardımcısı Tamer Tuna, Jahoviç ve Scarione’nin yokluğunda zorunlu olarak farklı bir oyun anlayışıyla sahaya çıkmıştı. Maçın başlarında buldukları pozisyonlarda Fabri’ye takılmasalar belki de oyunun seyri bambaşka olabilirdi. Beşiktaş’a maçı kazandıran Fabri ve Talisca oldu. Portekizli yıldız Monaco maçında neden yedek kaldığını anlamış olmalı ki bir daha yedek bırakılamayacak bir performans sergileyerek galibiyetin mimarı oldu.