Alanya pes etmiyor

Akdeniz’de zorlu sınav… Bir yanda sezona harika başladıktan sonra düşüşe geçen Alanyaspor, öbür tarafta galibiyeti unutmuş son şampiyon Başakşehir… İki takım da galibiyet parolasıyla çimlerde yerini alıyor. Nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor.

Ev sahibi cephesinde Babacar yok. Onun yokluğunda Çağdaş Atan, ilk haftaların etkili ismi Bareiro’ya forma vermiş. Oynattığı futbolla dikkat çeken genç hoca, orta sahada Berkan’la başlıyor, Salih’i kulübede oturtuyor. Üst üste aldığı iyi sonuçlardan sonra sallanan takım, şüphesiz kazanarak yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor. Son haftalarda planı çözülmüş gibi görünen Atan’ın anlayışında değişikliğe gidip gitmeyeceği merak ediliyor.

Cezası nedeniyle takımının başında yerini alamayan Okan Buruk’un yokluğunda, İstanbul ekibi İrfan Saraoğlu idaresinde sahaya ayak basıyor. Cezalı Skrtel’in yerine Ponck sahada yerini almış durumda. Haftaya lider Galatasaray’ın 13 puan gerisinde başlayan son şampiyon, düşme hattının da iki basamak üstünde 16. sırada yer alıyor. Lige tutunacaklarsa, artık kazanmaları gerekiyor.

Dengeli başlayan mücadelenin ilk tehlikesi deplasman ekibinden geliyordu. Bu yıl güzel gollere imzasını atan İrfan Can, 10. dakikada çerçeveyi bulamamıştı. 18’de defansın arkasına sarkan Bareiro’nun şutunda Volkan başarılıydı. Hemen akabinde kullanılan kornerde Bareiro röveşatayla ağları bulmuştu. Volkan eğer topu çelebilse, bu güzel golü izleyemeyecektik. Asıl kaleci Mert’in yokluğunda üç direk arasına geçen deneyimli file bekçisinin performansı o kadar kötü ki…

27’de fark ikiydi! Organize gelen Alanyaspor şiir gibi bir gol atmıştı. Sağ bek Juanfran ortalamış, sol bek Moubandje ağları bulmuştu. Bu skordan sonra ev sahibi biraz geriye çekiliyor, topu tamamen rakibine bırakıyordu. Soyunma odasına Atan’ın talebeleri rahat gidiyordu…

İkinci devreye Gulbrandsen’le Chadli başlıyor, Cemali’yle Azubuike çıkıyordu. İkinci yarının ilk bölümünde ev sahibi bekliyor, deplasman ekibi rakibini açmaya çalışıyordu. Pozisyon bulsalar da hep bir şeyler eksik kalıyordu.

80’de kendi sahasından aldığı topla pozisyona giren Davidson’un şutu direkte patlamıştı. O metrobüse atlamışçasına trafiği yararken, Başakşehir oyuncuları onu geriden takip etmişti. 83’te oyuna sonradan girenlerin işbirliğiyle fark üçe çıkıyordu. Fatih asisti yapmış, Tayfur fileleri havalandırmıştı. Kalan dakikalarda tabela bir daha değişmiyor, Akdeniz ekibi üç puanı üç golle alıyordu.

Son maçlarda zorlanan ev sahibi, bu sonuçla rahat bir nefes aldı. Onların sorunu malum, kapalı oynayan takımlara karşı kilidi açmak. Bir sonraki rakipleri Fenerbahçe. Bakalım Atan’ın talebeleri, o virajı da dönebilecek mi… Son şampiyona gelince… Beşiktaş, Fenerbahçe, şimdi de Alanyaspor… Düşüşe geçenler onlarla oynayıp yeniden kanatlanıyor. Zirveden bu kadar uzak kalan Başakşehir’de ara transfer döneminde taşlar yerinden oynayabilir, söylemedi demeyin.