Bakan Albayrak, ekim ayı enflasyon rakamlarıyla övünürken, ekonomistler durumun içyüzüne ışık tuttu. 12 aylık ortalama enflasyonun dikkate alınması gerektiğini vurgulayan ekonomistler 'rakam oyunu' benzetmesi yaptı

Albayrak, enflasyon rakamlarıyla övünürken ekonomistler tam tersini söylüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter'dan ekim ayı enflasyon rakamları ile ilgili açıklama yaptı.

Ekim ayında bir önceki aya göre %2,00, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,59, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,55 ve on iki aylık ortalamalara göre %16,81 artış gösteren enflasyon verileri ile gururlanan Albayrak, "Enflasyonla mücadelede aynı kararlı duruşu sürdürecek ve yıl sonunda hedeflediğimiz oranları tutturacağız" dedi. Ekonomistler ise Albayrak gibi düşünmüyor.

Ekonomi yazarı Uğur Gürser, Albayrak'ın açıklamasının ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Ekonomiyi yöneten bakan "son üç yılın en düşük enflasyonu" ile övünüyor. Fiyatları bir başkası mı çıkardı bu zirveye?" diyerek tepki gösterdi.

Ekonomist Yalçın Karatepe de Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Albayrak’ın paylaştığı görseldeki sepetin boş olduğuna dikkatinizi çekerim" ifadelerini kullandı.

Ekonomi yazarı Hayri Kozanoğlu da açıklanan enflasyon verilerin, 'rakam oyunu' olarak nitelendirdi.

Ekonomist Dr. Oğuz Demir ise "Diyeceksiniz ki enflasyon %8,5 ve millet inanmıyor. Neden inanmıyor? Halk, geçtiğimiz Ekim ayına bakarak fiyat karşılaştırmaz" yorumunda bulundu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.