Gazeteci Murat Yetkin, Berat Albayrak'ın Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifa ettiği gece medyanın haberi gizlemesini ele aldı. Yetkin, "Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin cefakâr yazı işleri elemanları gece yarılarına kadar, yazıp hazır ettikleri haberlerin yayınlanıp yayınlanmayacağı talimatını beklediler başlarındakilerden," diye yazdı.

Albayrak'ın istifa ettiği gece Hürriyet ve Milliyet'te neler yaşandı?

Gazeteci, Murat Yetkin yetkinport.com sitesinde yayımladığı yazısında Berat Albayrak'ın Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan istifa sürecini ve medyanın olaya yaklaşımını ele aldı.

Yetkin, "Albayrak’ın istifası geride idareden medyaya dek derin izler bıraktı bazı skandallar açığa çıktı," dedi.

"Bu skandallarla önümüze çıkan en kritik soruya ise skandallar zincirini sıraladıktan sonra yanıt arayacağız.
Skandallar zincirine önce medya ve iletişim ile başlamak istiyorum, çünkü 8-9 Kasım bazı yüz karası meslektaşlarımız yüzünden Türk basının çöktüğü gün olarak tarihe geçmeyi maalesef hak etti," diyen Yetkin, şunları yazdı:

"Şimdi yazacaklarımın yalanlanması, “Hayır, biz kendi hür irademizle bu istifayı haber yapmaya layık önemde bulmadık” denmesi ayrı bir skandaldır ama aşağıda yazacağım sefaletten iyidir.

Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin cefakâr yazı işleri elemanları gece yarılarına kadar, yazıp hazır ettikleri haberlerin yayınlanıp yayınlanmayacağı talimatını beklediler başlarındakilerden. Haber gelmedi. Talimatı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan beklemiyorlardı. Başında Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın bulunduğu Sabah’tan bekliyorlardı. Haber gelmedi. Sabah gibi Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak gibi gazeteler, dünyanın her ülkesinde manşet olacak bu haberi vermediler. İnternet sitelerinde de vermediler.

Oysa yine hükümet çizgisindeki Türkiye gazetesi, olması gerektiği gibi manşetinden verdi haberi. Habertürk verdi örneğin, hem internet sitesi hem TV’de. Oysa Sabah grubuna bağlı ATV, CNN Türk ve NTV “haber kanalları” suskunluklarını koruyorlardı.

Vergilerimizle ayakta duran kamu yayıncısı TRT gibi NTV, CNN Türk izleyicileri de Albayrak istifasını, istifadan 21 saat sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısı yayınında duydu. Medya adına utanç verici bir gündü."

Yetkin'in istifa olayını tüm yönleriyle ele aldığı yazısının tamamı.