Berat Albayrak’ın istifa ettiği yönündeki açıklamasına haber kanallarında yer verilmedi. İlk haber, açıklamadan yaklaşık 4 saat sonra yapıldı.

Albayrak’ın istifası, TV kanallarını ilgilendirmedi!

Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından duyurduğu istifası, ‘haber kanalları’ tarafından ortak karar alınmışcasına izleyiciye sunulmadı.

CNN Türk, Habertürk, NTV ve Haber Global gibi kanallar, aradan 3 saatten fazla zaman geçmesine rağmen, Albayrak’ın istifası ve ardından yapılan açıklamalara ilişkin altyazı bile paylaşmadı. Kanallar bu gelişmeyi iddia düzeyinde de haberleştirmedi.

Yalnızca Habertürk, internet sitesinde Albayrak’ın istifa ettiğini duyurdu. Habertürk TV ise açıklamadan yaklaşık 4 saat sonra "Albayrak'tan görevi bırakma paylaşımı" ifadeleriyle konuyu ekranlara getirdi.

Öte yandan Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansı da istifayı okurlarına servis etmedi. Aynı şekilde A Haber gibi doğrudan hükümet tarafından kontrol edilen medya organları da Berat Albayrak'ın istifasının ardından sessizliğe gömüldü. A Haber'de Albayrak'ın istifası yerine, ABD'nin yeni başkanı Joe Biden konuşuldu. Kanal, İran'daki dolar kuruyla ilgili gelişmeleri ekranlara taşıdı.

FUTBOL PROGRAMINDA KONUŞULDU

Bu arada, Albayrak'ın istifası Haber Global kanalında ilk kez, bir futbol programında duyuruldu. Kontra adlı programda gazeteci Candaş Tolga Işık, saat 23.00 sularında, Berat Albayrak'ın istifa ettiğini dile getirdi.