Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili sokak röportajında "Onlar aile şirketiydi" diyen yurttaş ve muhabir ifadeye çağrıldı.

Albayrak'ın istifasını değerlendiren yurttaş ve muhabir ifadeye çağrıldı

Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin sokak röportajı yapan Kendine Muhabir isimli YouTube kanalına verdiği "Çok isabetli bir şey yapmış. Onlar aile şirketiydi, kayınpederi yönlendirmiştir" cevabıyla sosyal medyada gündem olan yurttaş ve kanal sahibi ifadeye çağırıldı.

İfadeye çağırıldığını Twitter'dan duyuran Kendine Muhabir isimli kanalın sahibi, "Şu röportajdan dolayı, an itibariyle ifadeye çağrıldım. Halka mikrofon uzatılmasından, vatandaşın fikirlerini, görüşlerini duymaktan (doğru veya yanlış) kim neden rahatsız olur. Gençlerimiz, değerlerimiz birer birer avuçlarımızın içinden kayıp giderken susarsam namerdim!" ifadelerine yer verdi.

Muhabir, "Acaba röportaj veren ne oldu? Bir bilgi var mı?" diye soran bir kullanıcıya "İçeride ifade veriyor" diyerek yanıt verdi.

Muhabirin "Albayrak'ın istifasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıtı veren yurttaş şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çok isabetli bir şey yapmış. Onlar aile şirketiydi. Babası Reisi Cumhur, damadı Maliye bakanı. Kayınpederi yönlendirmiştir. Bir kere diktatörlüğün ülkeden gitmesi lazım. Kaddafi kırk sene önce ihtilalle geldi, sokaklarda sürünerek öldü. Saddam diktatörlükle geldi, o da sokaklarda sürünerek öldü. Bu da sokaklarda sürünecek.”