Bakan Albayrak, 17 Aralık sürecinde ismi geçen Medet Yanık’ı, Enerji Bakanlığı’ndan ayrılırken yanında götürdü. Bakanlık üst yönetiminin de ‘üstünde’ yazılan Yanık’ın görevi ise bilinmiyor

Albayrak nereye, o oraya!

CEVAP VE DÜZELTME

BirGün gazetesinde ve gazeteye ait internet sitesinde 28/08/2018 tarihinde manşetten ve devamında 8. sayfada Nurcan Gökdemir tarafından kaleme alınarak "Damat Ondan Vazgeçmiyor" ve "Albayrak Nereye, O Oraya" başlıklarıyla yayınlanan yazı... asılsız ifadeler içermektedir. ...

Haberde müvekkilimin herhangi bir görev tanımı olmaksızın Hazine ve Maliye Bakanlığına getirildiği iddia edilmiştir.

Ancak her ne kadar sözde haberde "görev tanımı olmaksızın üst yönetimin üstünde bir göreve getirildiği" iddia edilmişse de müvekkilimin Hazine ve Maliye Bakan Müşaviri olarak görevlendirilmesi yapılmış olup Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne ait www.pergen.gov.tr internet sayfasından da herkese açık şekilde sorgulaması yapılarak kolaylıkla teyit edilebilmektedir. Böylece yapılan haberin tümüyle asılsız olduğu müvekkilimi suçlamaya yönelik hukuka aykırı siyasi ve bir menfaat elde etme amacı taşıdığı anlaşılmaktadır. ...

Bu şekilde gazetenin belirli kişi ve kurumları hedef alarak "gazetecilik" ... altında kamuoyunu kendi siyasi menfaatleri doğrultusunda yönlendirmeye çalıştığı anlaşılmıştır. Müvekkilim ile birlikte ... haberde adı geçen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın siyasi konumu nedeniyle bu tür maksatlı haberlere konu edildiği hakkında sistematik olarak yayınlanan çeşitli asılsız iddiaların yer aldığı yazılardan da anlaşılacağı üzere şahsı üzerinden ve bu haber ile birlikte şahsım üzerinden T.C. Hükümeti ve kurumlarının doğrudan hedef alındığı, asılsız haberlerle siyasi bir çıkarım elde etmeye çalışıldığı ortadadır. Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan, tüm eylem ve işlemlerini hukuk dairesinde yapan, müvekkilim ... BirGün gazetesinden hızlı ve etkin bir şekilde ... eyleminin yargı önünde hesabı sorulacaktır. Kamuoyuna saygılarımızı sunarız.

Talep Eden
Medet Nebi Yanık'ın Vekili Av. Ahmet Özel

***

NURCAN GÖKDEMİR nurcangokdemir@birgun.net @nurcangokdemir

Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde danışmanı olan 17-25 Aralık sürecinde de gündeme gelen Medet Nebi Yanık’tan vazgeçmiyor. Yanık, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda da “üst yönetimin üstünde” bir göreve getirildi.

17-25 Aralık sürecinden sonra kamuoyuna yansıyan tapelerdeki isimlerden biri olduğu iddia edilen Medet Nebi Yanık, 2015 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda bakan danışmanı oldu. Albayrak, 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşan yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenince Yanık’ı da yanında götürdü.

“Bakanlık üst yönetimi” başlığıyla hazırlanan ve hiyerarşik olarak sıralanan şemada Medet Nebi Yanık’ın ismi Bakan Yardımcısı Bülent Aksu ile Müsteşar Abdullah Kaya’nın da isimlerinin üstünde yer aldı. Vergi Denetim Kurulu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu başkanlarının yanı sıra genel müdür ve daire başkanlarının da isimlerinin üstünde bulunan Medet Nebi Yanık’ın görev tanımına şemada yer verilmedi.

albayrak-nereye-o-oraya-503490-1.


‘Çantacı’ iddiası
Yayımlandığı dönem Başbakanlık tarafından “montaj” olduğu iddia edilen 17 Aralık 2013 tarihli telefon görüşmelerinde Medet Nebi Yanık’ın ismi, Bakan Berat Albayrak’tan Kısıklı’daki köşkteki paraları taşıma talimatı alan kişi olarak geçiyor. Yanık’ın, Kısıklı’dan aldığı paraları Sabah-ATV’nin sahibi Faruk Kalyoncu ile Çalık Holding’e taşıdığı iddiaları kamuoyuna yansımıştı.

Akrabalık ilişkileri
Her dönem Berat Albayrak’ın yakın çalışma ekibinde bulunan Medet Nebi Yanık, AKP’li Güneysu eski Belediye Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanlığı’na getirilen Ahmet Minder’in kızı Handenur ile evlendi. Recep Tayyip Erdoğan’ın akrabası olan Ahmet Minder’in bir diğer kızı Saadet Nur Minder de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun oğlu Engin Levent Soylu ile evlendi.

**

Düzeltme ve Cevap

İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği'nin 21.09.2018 tarihli ve 2018/5188 Değişik İş Sayılı kararı ile BirGün Gazetesi’nin 1 ve 8. sayfalarında 'Damat Ondan Vazgeçmiyor' ve 'Albayrak Nereye. O Oraya' başlığı ile yayımlanan haberle ilgili olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Vekili Av. Ahmet Özel tarafından gönderilen düzeltme ve cevabın yayımlanmasına karar verilmiştir. Karara karşı itirazımız İstanbul 12. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2018/4927 D. İş sayılı kararı ile reddedilmiş olup işbu karar gereğince düzeltme ve cevabı yayımlıyoruz.

Birgün Gazetesi'nde ve gazeteye ait internet sitesinde 28.08.2018 tarihinde manşetten ve devamında 8. sayfada Nurcan Gökdemir tarafından kaleme alınarak 'Damat Ondan Vazgeçmiyor' ve 'Albayrak Nereye. O Oraya' başlıklarıyla yayınlanan yazı... asılsız ifadeler içermekledir.

Yayınlanan bu...yazı ile Birgün Gazetesi ve yazarlarının Müvekkilimin şahsı üzerinden kasıtlı bir algı operasyonu yaptığı açık şekilde anlaşılmaktadır.... gerçeklerin kayda geçmesi adına bu tekzip metni hazırlanmıştır.
Her ne kadar... haberde 'görev tanımı olmaksızın üst yönetimin üstünde bir göreve getirildiği' iddia edilmişse de adı geçen Medet Nebi Yanık’ın Hazine ve Maliye Bakan Müşaviri olarak ataması yapılmış olup Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne ait internet sayfasından da herkese açık şekilde sorgulaması yapılarak kolaylıkla teyit edilebilmektedir. Böylece yapılan haberin tümüyle asılsız olduğu Müvekkilimi suçlamaya yönelik hukuka aykırı siyasi bir menfaat elde etme amacı taşıdığı anlaşılmaktadır.

...Bu şekilde gazetenin belirli kişi ve kurumlan hedef alarak... kamuoyunu kendi siyasi menfaatleri doğrultusunda yönlendirmeye çalıştığı anlaşılmıştır. Müvekkilim Sn. Berat Albayrak'ın siyasi konumu nedeniyle bu tür maksatlı haberlere konu edildiği, hakkında sistematik olarak yayınlanan çeşitli asılsız iddiaların yer aldığı yazılardan de anlaşılacağı üzere Müvekkilim üzerinden T.C. Hükümeti'nin de doğrudan hedef alındığı, yalan haberlerle siyasi bir çıkarım elde etmeye çalışıldığı ortadadır.

Ülkesini seven, görev bilinci taşıyan, tüm eylem ve işlemlerini hukuk dairesinde yapan, Müvekkilim Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak... Birgün Gazetesi'nden hızlı ve etkin bir şekilde yargı önünde hesabı sorulacaktır.
Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı

BERAT ALBAYRAK Vekili
Av. AHMET ÖZEL