İlk albümü Griot’ta, Ceza, Gazapizm, Khontkar, Ben Fero, Cashflow, Zen-G, Defkhan, Yener Çevik gibi rap müzisyenleriyle bir araya gelen DJ Sivo, “Albüme değil de HipHop’a katkıda bulunduk hepimiz” diye konuşuyor.

Albüme değil HipHop’a katkı

Gizem ERTÜRK

İsmini, Afrika kültüründeki halk ozanları, kültür mirasını kuşaktan kuşağa aktaran kişilerden alan DJ Sivo’nun uzun zamandır beklenen albümü “Griot” müzikseverlerle buluştu. Battle, trap, arabesk, drill gibi pek çok tarzı içeren albüm hem Türkçe sözlü rap müziğin yıldızlarının buluşması hem de Z kuşağının bir sentezi olması özelliğini taşıyor. Albümün bir süredir aklında olan bir proje olduğunu söyleyen DJ Sivo, “Ancak böyle bir albüm yapmak için ciddi bir zaman gerekiyor. Sürekli konserlerde bulunmaktan yeterince zaman ayıramıyordum. Pandeminin yaratmış olduğu büyük boşluğu Griot albümünü yaparak değerlendirdim” diyor.

Albümde Ceza, Gazapizm, Khontkar, Ben Fero, Cashflow, Zen-G, Defkhan ve Yener Çevik gibi rap müziğin önde gelen isimleri yer alıyor. Müzisyen albümün oluşum aşamasını şöyle anlatıyor: “Albümümde bulunmasını istediğim sanatçılara ulaştım, çok isteyip dahil edememekten ziyade yoğunlukları nedeniyle yetişemeyen sanatçı arkadaşlarım oldu Hayki gibi. Pandemi sürecinin başlangıcıyla beraber 6 ay boyunca alt yapılarla uğraştım. O süreçte Ankara’daki evimdeydim, biliyorsunuz bakkala bile gidemiyorduk. Stüdyo ortamında olamayınca mecburen, beatmaker arkadaşlarımla telefondan işi bitirmeye başladık.”

BAKKALA GİDEMEZKEN ALBÜM YAPMAK ZAFER

DJ Sivo, pandeminin yarattığı ruh durumunu ise, “Pandemi nedeniyle biraz zor oldu tabii. Açıkçası herkes gibi bizim de moraller bozuktu, hayat durmuştu. Sanatçı arkadaşlarımızla birlikte motivasyonumuzu hiç bozmadık ve bütün olarak albüme odaklandık. Düetlerin yarısı uzaktan, diğer yarısı ise aynı şehirde olan arkadaşlarla stüdyo buluşmalarında kaydedildi. Bakkala gidemezden bu albümü yapabilmek bana büyük bir zafer gibi geliyor açıkçası” şeklinde ifade ediyor.

1986 Berlin doğumlu olan müzisyen aynı zamanda Ceza ve Gazapizm’in resmi turne DJ’i… Sivo, Berlin’deki hayatını şu sözlerle özetliyor: “Berlin gerçekten bir kültür şehri. Orada genç yaşımda her tarzı gördüm. Bu durum erkenden neyi istediğimi farkedip hızlıca hiphop seçmeme etki etmiş olabilir.” Gagnstaların içinde büyüdüğünü belirten DJ Sivo; aynı zamanda MTV müziklerinden çok şey öğrendiğini ayrıca büyük bir Michael Jackson hayranı olduğunu söylüyor.

DJ Sivo, “Griot” albümünde yer alan isimler için, “Hepsi benim için büyük sanatçılar ve sevdiğim sanatçılar, hepsine saygım sonsuz. Albüme değil de HipHop’a katkıda bulunduk hepimiz. Bu çocuklar hakkını verdiler, original her şey” diyerek sözlerini noktalandırıyor.