Ankara’nın Mamak ilçesinde Alevi bir ailenin kapısına çarpı işareti konuldu. Kapının üzerine aileyi tehdit eden bir not bırakıldı. Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan yeni evli Erkan ve Özüm Tamer çiftinin 10’uncu kattaki dairelerinin kapısı sprey boyayla işaretlendi. Erkan Tamer, 11 Mart günü sabah 08.00’de işe gitmek için evden çıkarken daire kapısının altına […]

Alevi çiftin kapısı işaretlendi

Ankara’nın Mamak ilçesinde Alevi bir ailenin kapısına çarpı işareti konuldu. Kapının üzerine aileyi tehdit eden bir not bırakıldı.

Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı Durali Alıç Mahallesi’nde yaşayan yeni evli Erkan ve Özüm Tamer çiftinin 10’uncu kattaki dairelerinin kapısı sprey boyayla işaretlendi. Erkan Tamer, 11 Mart günü sabah 08.00’de işe gitmek için evden çıkarken daire kapısının altına tehdit içeren bir not bırakıldığını fark etti. Endişelenmemesi için eşine kapılarına bırakılan nottan söz etmeyen Erkan Tamer, polise şikayette de bulunmadı.

Aile, 23 Mart günü ise başka bir olayla daha karşılaştı. Saat 23.30’da eve dönen Tamer çifti, kapılarının sprey boyayla işaretlendiğini gördü. Daha önce kapılarına bırakılan tehdit ve hakaret içerikli not ile birlikte karakola giden Alevi çift, bu nedenle hedef alındıklarını anlattı. Yaşadıkları apartmanda ve mahallede hiç kimseyle sorun yaşamadıklarını ifade eden Erkan Tamer, bu kişi ya da kişilerin bulunmasını istedi. Tamer, apartmanda kamera sistemi de olmadığını belirterek, işaretlemeden sonra kendisi ve eşi adına endişelendiğini belirtti.

Çiftin yaşadığı dairenin 10’uncu katta olduğu ve katta kamera sistemi olmadığı belirlendi.

SIKIŞMIŞLIK HİSSİ

BirGün’e konuşan Özüm Tamer, yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu, faillerin biran önce bulunmasını istediğini söyledi. Tamer, Alevi olduklarını hiçbir ortamda gizlemediklerinin altını çizerek “Yalnızca inançlarımızı yaşamaya çalışıyoruz. Kimseye zararımız yok. Bugüne kadar kimsenin de bize zararı yoktu” dedi.

Apartmanlarında kendileri dışında başka Alevi aileler olduğunu da ifade eden Tamer, “Fiziki olarak zarar göreceğimizden korkmuyorum ama bu yaşadıklarımız bizde sıkışmışlık hissi yarattı, bu da beni çok yoruyor” diye konuştu.