Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, kurduğu Dayanışma Fonu aracılığı ile Türkiye'de koronavirüsten etkilenenlere cemevleri aracılığı ile yardımda bulunacak

Alevilerden koronavirüse karşı yardımlaşma ve dayanışma fonu

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Türkiye'de koronavirüsten etkilenenlere yardım için bir dayanışma fonu oluşturdu.

Fon ile Türkiye'deki cemevlerinden öğrencilere burs verileceği ve zor durumda kalanlara yardımda bulunulacağı belirtildi.

Koronavirüs döneminde çalışanların ailelerinin hayatları için endişe duyarken işlerini kaybetme ve iflas tehlikesiyle de karşı karşıya kaldıklarını belirten AABK, belediyelerin yardım kampanyalarının ve ekmek dağıtmalarının engellendiğine dikkat çekti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu‘nun "Üç önemli adım” başlıklı açıklaması şöyle:

"Kamuoyunun bilgisine,

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu‘ndan (AABK'dan) üç önemli adım...

1- AABK, Alevi Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu :

AABK Dayanışma Fonu, oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı ihtiyaç sahiplerine maddi-manevi destek vermek amacıyla kuruluyor.

2- Avrupa'daki Alevi Kültür Merkezi ve Cemevlerimizin, Türkiye'deki bir Cemevimizle müsahip olması :

Avrupa ve Türkiye Alevi hareketi arasında ki dayanışma ağını oluşturmak, yardımlaşmayı yükseltmek, manevi bağları güçlendirmek, bilgi, deneyimlerini karşılıklı paylaşmak ve bu girişimleri kurumsal bir yapıya dönüştürmek amacıyla; AABK, Avrupa'daki Alevi Kültür Merkezi ve Cemevlerimizi, Türkiye'deki bir Cemevimizle müsahip olma projesini hayata geçiriyor.

3- Öğrenci Burs Desteği :

Konfederasyonumuza bağlı federasyon ve AKM-Cemevlerimizin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak, AABK ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verme projesini başlatıyor.

AABK’mizin bu çalışmalardaki hedefi:

Sosyal yaşamda daha aktif olmak, zor bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde, canlarımızı kurumlarımız aracılığıyla dayanışmaya çağırmak ve yardım elimizi ihtiyaç sahiplerine uzatabilmektir.

Amacımız; zorda, darda ve yolda kim kalmışsa, Hızır gibi yetişmektir.

Bu konu başlıkları ile ilgili detay bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Aşk ile."

alevilerden-koronaviruse-karsi-yardimlasma-ve-dayanisma-fonu-719284-1.