Teknik direktörlük kariyeri ile ilgili açıklamalarda bulunan Alex, "Salgın olmasaydı lisansımı elime almış olacaktım" dedi. Alex ayrıca, "Fenerbahçe ile bağım çok güçlü, elbette teknik direktörü olmak isterim" açıklamasında bulundu

Alex de Souza: Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmak isterim

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza, teknik direktörlükle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Instagram canlı yayınında tercüman Samet Güzel'in aracılığı ile gazeteci Merve Toy'un sorularını yanıtlayan Alex teknik direktörlük yapacağını söyledi.

"Teknik direktörlüğe başlayacağım" diyen Alex, "Aslında soru 'Fenerbahçe'ye teknik direktör olacak mısın ya da olmak ister misin?' gibi değil, 'Fenerbahçe seni teknik direktör olarak isteyecek mi?' gibi olmalı. Çünkü şöyle bir şey var. Şu anda teknik direktörlük kariyerime yeni başlıyorum. Belki başka bir kulüpte, başka ortamda çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile bağının çok güçlü olduğunu belirten Alex, "Eğer bir gün benim takımı yönetebileceğime inanır ve kulüpteki yöneticiler ve başkan buna inanır ve beni çağırırlarsa, benim Fenerbahçe ile bağım çok güçlü, elbette teknik direktörü olmak isterim ileride" diye konuştu.

Dünyayı sarsan koronavirüsün kariyerini de etkilediğini belirten Alex, "Benim planım bu nedenle gecikti. Salgın olmasaydı ben lisansımı elime almış olacaktım" dedi.

2004-05 sezonunda Fenerbahçe'ye gelen Alex de Souza, 344 maçta sarı lacivertli formayı giydi. 171 gol atan Alex, 147 de asist yaparak Fenerbahçe'nin unutulmazları arasına girdi.