Brezilya ve Türk futbolunun ortak değeri Alex de Souza’nın hayatını anlatan "Alex, a Biografia" (Alex, Biyografi) ismindeki kitap raflardaki yerini aldı. Alex'in arkadaşı olan yazar Marcos Eduardo Neves tarafından kaleme alınan biyografi kitabında Alex'in şahsi ve profesyonel futbol hayatı anlatılıyor.

Alex de Souza'nın hayatı kitap oldu

Brezilya ve Türkiye futbolunun ortak değeri Alex de Souza’nın hayatını anlatan "Alex, a Biografia" (Alex, Biyografi) ismindeki kitap raflardaki yerini aldı.

Alex'in arkadaşı olan yazar Marcos Eduardo Neves tarafından kaleme alınan biyografi kitabında Alex'in şahsi ve profesyonel futbol hayatı anlatılıyor.

Yaklaşık 8 sene süren Fenerbahçe yıllarının geniş yer aldığı kitapta, 2006-2008 yılları "Altın Yıllar" olarak adlandırılmış. Alex, Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadıkları seneyi kariyerinin en başarılı dönemi olarak ifade ediyor. Kitabın takdim yazısını "Altın Yıllar"da Fenerbahçe'nin teknik direktörü olan Zico, hem Alex’in şahsına hem de futbolculuğuna övgü dolu cümlelerle yazmış.

Gazeteci-yazar Marcos Eduardo Neves ve Alex de Souza'nun eşi Dai 'yenge' ile katıldığı kitap tanıtım ve imza programı, Brezilya'nın en büyük kitap mağazası olan Sao Paulo'daki Livraria Cultura mağazasında gerçekleşti. Alex’in top koşturduğu Curitiba, Cruzeiro, Palmeiras ve Fenerbahçe formalı Türk ve Brezilyalı futbolseverler, imza programına yoğun ilgi gösterdi. Alex, kitabını alan ve imzalatmak için sıra bekleyen bütün hayranlarıyla fotoğraf çekildi.

Kitapta, 2004-2012 yılları arasında Türkiye'de yaşanılanların yanısıra, Alex'in tartışmalı ayrılışı da geniş bir şekilde yer alıyor. "Alex, a Biografia" kitabı aynı zamanda Türk futbolu hakkında detaylı bilgiler de veriyor. Hayatından önemli anların fotoğraflarının da yer aldığı kitapta, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’ndaki Alex heykeli Brezilyalıların oldukça ilgisini çekiyor. Şüphesiz Türk futbolunun efsanelerinden biri olarak anılacak olan Alex’in biyografisinin yakında Türkçe’ye çevrilmesi bekleniyor. (CİHAN)