Iğdır’da erkek arkadaşının babası tarafından tehditle tecavüze maruz bırakıldığına dair not bırakıp intihar eden 18 yaşındaki Aleyna Ağgül'ün şüpheli ölümü ile ilgili davada gizlilik kararı verildi.

Aleyna Ağgül’ün şüpheli ölümü: Dosyaya gizlilik kararı

Iğdır’da 18 yaşındaki Aleyna Ağgül’ün cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra şüpheli şekilde yaşamına son vermesi ülkede infial yarattı.

İHA'nın haberine göre; Iğdır'da 30 Eylül gecesi evlerinin bulunduğu apartmanın yan tarafındaki apartmanın önünde cansız bedenine ulaşılan ve intihar ettiği iddia edilen Aleyna Ağgül'ün ailesi, bıraktığı notta işaret ettiği Gökhan Argın'nın (42) tutuksuz yargılanması kararına itirazda bulundu.

Gökhan Argın hakkında ailenin avukatları tutuklama talebinde bulundu. İtiraz Doğubayazıt Başsavcılığı tarafından reddedilirken, dosyaya da gizlilik kararı getirildi.

Ağgül'ün ailesi, kızlarının intihar etmediğini, öldürüldüğünü söylemişti. Aleyna'nın kesin ölüm sebebi ise otopsi raporu ile belirlenecek.

***

NE OLMUŞTU?

Iğdır'da 18 yaşındaki Aleyna Ağgül, not bırakarak evlerinin 5. katından atlayıp yaşamına son vermişti.

Genç kadının "Ölümümden Gökhan Argın sorumludur" yazılı bir not bıraktığını belirleyen polis, Gökhan Argın ile oğlu Göktürk Argın'ı gözaltına almıştı. İddiaya göre Gökhan Argın, genç kadına şantajla cinsel saldırıda bulunmuştu. Gözaltına alınan şahıs ile oğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Aleyna Ağgül'ün ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği Gökhan Argın'ın serbest bırakılması kararına savcı itiraz etmişti.