16 Eylül'de Çorum'da gerçekleştirmesi planlanan konseri hedef gösterilen Aleyna Tilki, "Çok üzgünüm… Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Aleyna Tilki: Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum
Fotoğraf: Depophotos

Ülkede konser ve festival yasaklarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Çorum'da 16 Eylül'de düzenlenmesi planlanan Pırlanta Pirinç Festivali'nde sahne alacak olan Aleyna Tilki, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal'ın kendisini hedef göstermesinin ardından, "Çok üzgünüm.. Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum" dedi.

Tilki, duruma sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ile tepki gösterdi.

'ÜLKEMİZDE KONSER YAPMAK O KADAR ZOR Kİ'

Tilki, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Çok üzgünüm.. Aylardır iptal olan işlerime, yaratılan baskıya çok üzülüyorum" diyerek şu açıklamalarda bulundu: "Çocukluğumdan beri sustuklarımı, yaşadıklarımı sahnede şarkılarımla iyileştirmek yaşamdaki tek yolum.. Benden sahnemi aldığınızda, benim yaşadıklarımı sindirebileceğim bir hayatım olmayacak… Ve beni etrafımdakiler dahil herkes üzüyor. Pandemi zaten çok zor bi dönemken, şuan ülkemizde konser yapmak da o kadar zor ki… Hadi ben konsere ruhen ihtiyaç duyuyorum. Benim ekibimdeki 50 kişi ailesine bakıyor… Hepimizin iyileşmesi için daha çok müziğe, konsere ihtiyaç var."

NE OLMUŞTU?

Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı İsmail Şanal, Çorum'da 16 Eylül'de düzenlenmesi planlanan Pırlanta Pirinç Festivali'nde sahne alacak olan Aleyna Tilki'nin konserini hedef göstermiş, "Toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşayan, Lgbt savunucusu kişilerin sanatçı kimliğiyle insanların önüne rol model gibi sunulmasına karşıyız" ifadelerini kullanmıştı. Şanal, programın iptal edilmesi için çağrı yapmıştı.