"Baskın seçim" ihtimalinin, "zayıf" da olsa bulunduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, zayıf bir ihtimalle kasım ayında seçime gidilebileceğini söyledi. Babacan, "Böyle bir ihtimal var ama zayıf ihtimal. Biz bütün teşkilatlarımıza söyledik, 'Hazır olun, böyle bir şey olabilir' dedik ama daha kuvvetli ihtimal seçimin zamanında yapılması" diye konuştu.

Ali Babacan, 'baskın seçim' olabilir dedi, tarih verdi
Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın bu yıl eylül ayında seçim kararı alıp kasımda seçime gidebileceğini iddia etti.

Bir dizi etkinlik için Denizli'de bulunan Babacan,dün (11 Ağustos) Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DEVA Partisi'nin, "altılı masaya katkı veren" partilerden birisi olduğunu söyleyen Babacan, "Allah kısmet ederse seçimlerden sonra nitelikli çoğunluğu mecliste sağlayarak anayasa değişiklikleriyle beraber güçlenmiş parlamenter sisteme ülkeyi geçirmek için çaba göstereceğiz, katkı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

‘SEÇMENİN GALİBA ÜÇTE BİRİ DEVA PARTİSİ'NİN VARLIĞINDAN HABERSİZ’

Yapılan anket çalışmalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Babacan, şöyle konuştu:

"Biz kendimiz de ayrıca bu haziran ayından bu yana kendimizi ilk defa şöyle bir sahada baktırıyoruz. Dolayısıyla bizi dinleyen ve anlamaya çalışan çok geniş bir kitle var. Bize olumlu bakan çok daha geniş bir kitle var ama henüz daha partimizin adını duymayan da bir kitle var. Yani yaklaşık olarak şu anda seçmenin galiba üçte biri kabaca DEVA Partisi'nin varlığından henüz habersiz."

'BASKIN SEÇİM İHTİMALİ ZAYIF ANCAK VAR'

Babacan, bir gazetecinin sorusu üzerine, "baskın seçim" ihtimalinin, "zayıf" da olsa bulunduğunu kaydetti.

Hükümetin bu yıl eylül ayında karar alıp kasımda seçime gidebileceğini öne süren Babacan, "Dolayısıyla böyle bir ihtimal var ama zayıf ihtimal. Biz bütün teşkilatlarımıza söyledik, 'Hazır olun, böyle bir şey olabilir' dedik ama daha kuvvetli ihtimal seçimin zamanında yapılması" diye konuştu.

AA