Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni partisinin isim ve logosunun bir anketle belirlendiğini, kuruluşunun da hafta sonunda yapılacağını aktardı

'Ali Babacan'ın partisinin ismi ve logosu anketle belirlendi'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Ali Babacan'ın yeni partisinin detaylarını aktardı.

Selvi, iki hafta önce partinin isim ve logosu için öneriler alındığını belirttiği yazısında, "Sonra bunlar toplanarak bir ankete dönüştürüldü. İsmi, logosu, programı ve tüzüğü hazır. Genel merkez binasının ise tadilatı sürüyor." ifadelerini kullandı.

Partinin bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta kurulmasının beklendiğini belirten Selvi, "'Şubat ayına kalabilir' diyen de var" dedi.

"PARTİNİN HAFTA SONU KURULMASI BEKLENİYOR"

Abdulkadir Selvi'nin Hürriyet'te yayımlanan "Babacan partisi ne zaman?" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Abdullah Gül-Ali Babacan partisinin kuruluşu için artık geri sayım başladı. Bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta partinin kurulması bekleniyor. “Şubat ayına kalabilir” diyen de var.

Partinin kuruluşu için önce 300 kişiden oluşan 24 ayrı çalışma grubu oluşturulmuştu. O çalışmalar 1 ay önce tamamlandı. Parti çalışmalarını yürütmek üzere Ali Babacan, Beşir Atalay, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, İbrahim Çanakçı, Birol Aydemir, Metin Kilci ve Candan Karlıtekin’den oluşan “girişim grubu” oluşturuldu.

AK Parti muhafazakâr demokrat bir parti olarak kurulmuştu. Gül-Babacan partisinin ise liberal demokrat bir çizgide olacağı söyleniyor.

Milletvekilleriyle temas kurmadıklarını söylüyorlar ama bağımsız milletvekillerinden birkaçıyla irtibat kurulduğu biliniyor. Bir ara eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün bir numaralı kurucu olmak istediği konuşuluyordu ama doğrulanmadı.

"PARTİNİN İSMİ VE LOGOSU HAZIR"

İki hafta önce partinin isim ve logosu için öneriler alındı. Sonra bunlar toplanarak bir ankete dönüştürüldü. İsmi, logosu, programı ve tüzüğü hazır. Genel merkez binasının ise tadilatı sürüyor.

Davutoğlu ve Babacan partilerinin ilk sınavı 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. 2023 seçimleri ittifakların seçimi olacak. ‘Cumhur ittifakı’ ile ‘millet ittifakı’ yarışacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yüzde 50 artı bir arandığı için Davutoğlu ve Babacan partilerinin ne kadar oy alacağından ziyade AK Parti’ye ne kadar zarar verebilecekleri üzerinde duruluyor. “Yüzde bir-yüzde iki oranında oy alsalar dahi zarar verir” deniliyor."