Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, zekat vermemenin ‘haram yemek’ anlamına geldiğini savundu. Erbaş konuşmasında, “Zekat vermemek kul hakkını ihlal etmektir, haram yemektir” ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş: Zekat vermemek haram yemek demektir

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, TDV tarafından vakfın konferans salonunda düzenlenen 'Zekat Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Burada konuşan Erbaş, zekat vermemenin ‘haram yemek' anlamına geldiğini savundu. Erbaş konuşmasında, “Zekat, muhtacın, zenginin malındaki hakkıdır. Dolayısıyla zekatı vermemek kul hakkını ihlal etmektir, haram yemektir. Farz olan bir şeyi yerine getirmemek haram işlemek anlamına gelmektedir” dedi.

Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“O yüzden zekat vermemek fakirin hakkını yemek, dolayısıyla harama girmek demektir. Allah ve kul hakkı olması sebebiyle de son derece hassasiyet gerektiren ibadettir. Miktarından cinsine, verilecek yerlerden usulüne kadar her bir aşaması Kur’an ve sünnetle belirlenmiş olan bu ibadetin ifası, büyük bir titizlik ve şeffaflık gerektirmektedir.”

ERBAŞ'IN ARABA SEVDASI GÜNDEME GELMİŞTİ

İBB yönetimi AKP’deyken, 1,5 milyon TL değerindeki Audi marka araç İstanbul İl Müftülüğü’ne tahsis edilmişti. İddiaya göre, aracı çok beğenen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, aracın Ankara’ya götürülmesini istedi. Tepkilerin ardından araç, 31 Mart’tan sonra İBB’ye iade edildi.