Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, transfer süreci hakkında yaptığı açıklamada, "Hocamız nerelere ihtiyacı olduğunu belirledi. 3 kesin, 4 transfer olabilir. Direkt 11'e katkı sağlayacak oyuncu istiyor" dedi.

Ali Koç: 3 kesin, 4 transfer olabilir

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli taraftarların transferde geç kaldıklarına yönelik eleştirilerine ilişkin, "Bilinçli bir beklemedeyiz, içiniz rahat olsun" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamada bulunan Koç, Vitor Pereira'yı takımın başına getirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Teknik direktör seçimi konusunda içlerinin rahat olduğunu vurgulayan Koç, "Buranın kültürünü, futbol sektörünü, medya, hakem dinamiklerini tanıyan biri. Olgunlaşmış şekilde geri dönmüş. Son derece arzulu, istekli ve dinamik bir arkadaşı buraya getirdik. Bu konuda içimiz rahat. Öncelikle hocamız, elimizdeki kadroyu derinlemesine incelemek ve kimlerin gideceğine karar vermek istedi. Çok fazla oyuncumuz vardı. Sahada her şeyini veren, bu arma için terinin son damlasına kadar savaşan, sorumluluklarını bilen ve yaşamını bu sorumluluklarla sürdüren bir takım olmak durumundayız. Hocamızın bize verdiği raporlara göre aşağı yukarı oyuncuları belirledik" değerlendirmesinde bulundu.

Transfer sessizliğinin taraftarları endişelendirmemesi gerektiğinin altını çizen Koç, şöyle devam etti:

"En önemlisi takım olmak, bu ruhu geliştirmek, bunu yapmamızı engelleyecek futbolcularla yolumuzu ayırmak, yaşatacaklarla yolumuza devam etmek. Hocamız nerelere ihtiyacı olduğunu belirledi. 3 kesin, 4 transfer olabilir. Direkt 11'e katkı sağlayacak oyuncu istiyor. Finansal Fair Play'e uymamız lazım. Sattığımız kadar oyuncu alabiliriz. Harcama limitlerine de uymak durumundayız. Kısıtlama olmakla birlikte manevra alanımız var. Ağustos ayı transfer penceresi geçmiş yıllara nazaran farklı olacak. Pandeminin olumsuz etkileri geçen sezondan çok daha fazla yaşanıyor. Biz geçen sene ligi tamamlarken, yeni sezonda seyircisiz olacağımızı tahmin etmiyorduk. Ağustos ayı ilk haftadan sonra yüzlerce oyuncu piyasaya gelecek. Çünkü pek çok kulüp ciddi finansal sıkıntılar içinde. İlk 5 lig için söylüyorum. O kadroları boşaltmak zorundalar. Göreceksiniz düşünemeyeceğiniz bazı oyuncular maaşının bir kısmı ödenme suretiyle ayrılacaklar. Bilinçli bir beklemedeyiz, içiniz rahat olsun."