Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun yeni sezonda sarı-lacivertli takımda teknik direktör olarak görev almayacağını açıkladı.

Ali Koç açıkladı: Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de teknik direktör olarak görev almayacak

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Emre Belözoğlu'nun yeni sezonda sarı-lacivertli takımda teknik direktör olarak görev almayacağını açıkladı.

Basın mensupları ile yaptığı toplantıda Koç, "Bizim düşüncemiz bana göre 5-10 sene sonra açık ara tartışmasız hocası Emre Belözoğlu olacak. Ama bugün bu işte deneyim, tecrübe, yaşanmışlık çok önemli. Dolayısıyla 2-3 sene şampiyon olup kredin olur, bu riski alırsın. Ama bu şartlarda bunun çok büyük risk olacağını düşündük. Emre için de büyük risk" dedi.

Koç, "Sonuç ne olursa olsun hepinizin huzurunda şahsım ve yönetim kurulum adına Emre Belözoğlu'na verdiği hizmetler için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Koç, açıklamalarında şunları söyledi:

"Ne demiştim, bütün başkanlık dönemimi umarım bir hocayla geçiririm demiştim. Kan uyuşmasını henüz yakalayamadık. İstikrar sağlandığı takdirde başarı daha kolay oluyor. Değişiklik oldukça sinerji, takımın durumu etkileniyor. Devam etmek isterdik ama olmadı. Emre Belözoğlu'na müteşekkerim. Yaptığı tüm hizmetler için teşekkür etmek istiyorum. Ben Emre'yi önceden de tanırdım ama başkan olunca daha yakından tanıma fırsatım oldu. Çok da memnunum. Ne istediysek elinden gelenin en iyisini yapmak üzere çalıştı. Emre'yle ilk sezonun ortasında sıkıntı yaşanırken istişare için görüştüm. Sene sonu futbolu bırakıp kendine bir kariyer planı yapmıştı. Fakat bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. Ersun hocanın isteğiyle kaptan olarak döndü. Sonra kaptan-teknik direktör oldu. Sezon bitti, kendini sportif direktör olarak buldu. Averajın çok üstünde bir performans sergiledi. Tabii ki bazı transferlerde hatalarımız olabilir ama bakınca pek çok konuda büyük artılar getirdi. Sonra 7 ay sonra kendini sportif direktör-teknik direktör olarak buldu. En büyük hayali teknik direktör olmak olan kişinin bu riski alma zorunluluğu yoktu. 10 maçta 23 puan aldı, Erol hoca 21-22 puan almıştı. Sahada gördüğümüz beklentimize çok daha yakındı. Şampiyonluğu Sivas maçında kaçırdık. Ne istendiyse elinden geleni yaptı.

Teknik direktörlük konusunda 3 alternatifimiz vardı. Biri Emre ile devam etmek, biri yabancı teknik direktör altında Emre'nin tecrübe kazanması, üçüncüsü de yeni bir yabancı teknik direktör. Yabancı diyorum çünkü Türk olarak şartlar sadece Emre Belözoğlu'nu gösteriyor. Bugün gördüğümüz birçok başarılı teknik direktör deneyim kazanmış. Bizim düşüncemiz bana göre 5-10 sene sonra açık ara tartışmasız hocası Emre Belözoğlu olacak. Ama bugün bu işte deneyim, tecrübe, yaşanmışlık çok önemli. Dolayısıyla 2-3 sene şampiyon olup kredin olur, bu riski alırsın. Ama bu şartlarda bunun çok büyük risk olacağını düşündük. Emre için de büyük risk.

Emre'yle de bunu konuştuk. Emre düşünmek için zaman istedi, çok sıcak baktığını söyleyemem. Anlayışla karşılıyorum. Sonuç ne olursa olsun hepinizin huzurunda şahsım ve yönetim kurulum adına Emre Belözoğlu'na verdiği hizmetler için çok teşekkür ediyorum. İnşallah en hayırlı kararı vermiş oluruz. Benim inancım şudur ki Emre Belözoğlu bugün olmasa bile ileride çok büyük hizmetler verecektir."

TEKNİK DİREKTÖR AÇIKLAMASI

Koç, yeni teknik direktörün en geç sezon başı kampında olmasını istediklerini kaydetti. Koç, "Yeni teknik direktörün belli olması benim tahminim haziranın üçüncü haftasına kadar gider. Tercihimiz daha çok Portekiz-Almanya ekolü üzerinde" dedi.

Transfer çalışmalarıyla ilgili konuşan Koç, "4 ya da 5 nokta atışı yapacağız. Gençleri saymıyorum. Onları alıp kiralayacağız. Minimum bir stoper, bir kanat, iki forvet belki de ya bir sağ bek, sol bek. Fırsat transferleri var karşımızda. Belki 15 milyon avroluk satışımız olabilir" dedi.