Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, TFF'nin açıkladığı harcama limitlerine tepki göstererek "Sürdürülebilir bir ortam değil bu. Türk futbolu birkaç kulüp dışında bitmiş, batak durumda," ifadelerini kullandı.

Ali Koç'tan 'harcama limitlerine' tepki geldi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, harcama limiti konusunda açıklamalarda bulundu.

Koç, "Fenerbahçe finansal açıdan 92 milyon avroluk maaş bütçesini 64 milyon avroya indirdik. Belki 55'e indirdik. Nereden biliyorsunuz kimi satacağız, kimi alacağız... Tribün gelirleri belli değil, yayıncı kuruluşun ne vereceği belli değil. Hal böyleyken, yine aynı sistemi uygulamak gerçek dışı. UEFA bile FFP kurallarını geri çekti." dedi.

Öte yandan başkan Ali Koç, Vedat Muriqi'ye teklif var mı sorusuna, 'Hayır yok' cevabını verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç," Aslında söyleyeceğim çok şey var. Sürdürülebilir bir ortam değil bu. Türk futbolu birkaç kulüp dışında bitmiş, batak durumda. Büyük kulüpler özellikle sıkıntıda. 2018 Ocak ayında ilk toplantımı yaptığımda dile getirmiştim. Şu an herkes finansal durumu konuşuyor. UEFA'nın FFP'si netice vermedi. Biz de kendi FFP'mizi geliştirdik. Amaç kulüplerin rekabet edebilmesiydi. Sağlıklı mali yapıya kavuşmak 1 sezonla olmuyor.," ifadelerini kullandı.

Koç şöyle devam etti:

"Bizim 64 milyon avrodan18 milyon avroya düşmemiz bekleniyor. Bunun imkansız olduğunu kafası çalışan herkes bilir. Bankalara, sporculara borcu olmayan kulüpler var. Biri 150 almış, diğeri 170 almış nasıl olabilir diyorsun. Sadece bizleri düşünmeyin, bu sürdürülebilir bir sistem değil. Yayıncı kuruluş TFF'ye yeni teklifler yapıyor. Vermesi gerekenden çok altında rakamlar. Hal bu iken bu sistemi uygulamak gerçek dışı. Bu tutumu anlamakta güçlük çekiyorum.

Yapılandırma yapmış kulüplerin ana parası hesaptan çıkarılıyor. İki sene sonra yapılanma yapan kulüpler ana para ödemeleri yapılınca eksiye düşecekler. O zaman ne yapacaksınız dediğimizde 'Bakarız' deniyor. Yoksa biz istemez miyiz borcumuzu yapılandırmayalım, borçsuz gidelim. Aptal mıyız?

Harcama limitleri birkaç sene sonra çökecek. Biz diyoruz ki neden başında önlem almıyoruz. Nasıl diğer sektörlerde yapılanlandırmalar yapılıyorsa bu da bir sektör. Doğru bir yapılanma (ana para faiz ödemesiz, 10 yıllık süreç hatta sıcak para vererek) ilerlemek gerekiyor. "