Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Rasim Ozan Kütahyalı'ya, "Sen Zekeriya Öz'ün heykelini dikmeye çalışan adamsın. Cumhurbaşkanımıza, devlete göz dikiyorlarsa, senin çok beğendiğin adamlar yüzünden oldu. Kul hakkı yedin. Bu senin alnından silinmeyecek" dedi. Koç, "inşallah Allah basından da senin gibileri temizler" ifadelerini kulllandı.

Ali Koç'tan ROK'a: Sen Zekeriya Öz'ün heykelini dikmeye çalışan adamsın

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Filmi geriye sarabilseydik, başkan adayı olmak için bir sene daha beklerdim. Gemiyi yüzdürebilmek için maddi manevi dokunuşlar gerekiyordu. Keşke o dokunuşların sonunda bazı şampiyonluklar olsaydı" diye konuştu.

Ali Koç, Beyaz TV'de katıldığı Derin Futbol Programı'nda açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Ahmet Çakar'ın, "Seçim gününe dönseniz, bir daha aday olur musunuz?" sorusunu yanıtlayan Koç, şunları söyledi: "Bazen kazanınca kaybedersin, bazen kaybedince kazanırsın. O güne dönsek, bir sene daha beklerdim. Kulübün içindeki sıkıntılı durum, çok daha su üzerine çıkardı. Gemiyi yüzdürebilmek için çok ciddi maddi ve manevi dokunuşlar yaptık. O dokunuşlarla keşke kupa gelseydi ama olmadı. Ama küçüklüğümden beri bu hayalimdi."

KOÇ'TAN ROK'A: BOŞ KONUŞUYORSUN

Koç, Rasim Ozan Kütahyalı'nın "Mesut Özil transferinde Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyeti tarafından kayrılmıştır" sözlerine ise "Boş konuşuyorsun! Bizi kim kayırdı! Devlet mi gidip aldı" şeklinde yanıt verdi.

3 Temmuz süreciyle ilgili konuşan Ali Koç, "Rasim Ozan Kütahyalı, 3 Temmuz'dan 4 yıl sonra Beyaz TV'de, 2015'te şunları söyledi: '3 Temmuz olmasaydı, Fenerbahçe'yi yerle yeksan etmeseydik, Galatasaray'ın önünü açamazdık. Galatasaray için neler yaptığımı en iyi Ünal Aysal bilir. Siz laf üretirken, biz laf ürettik. Galatasaray 2011 itibariyle gömülmüştü. 3 Temmuz olmasa biterdi. Galatasaray, Fenerbahçe'den çok geriye düşecekken, bugün eşit seviyelerde. Onun bir medya ayağı da var değil mi, biraz düşünün bazı şeyleri.' Bunlar ne demek?" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Koç'a yanıt veren Kütahyalı, "Galatasaray yöneticileri o dönem çok şımardı. Onlar havaya girince, ben de hatırlatmak istedim. Diplomatik değil, Dan, dun söyledim. 3 Temmuz'dan önce Fenerbahçe atılım kaydetti. 3 Temmuz'da Fenerbahçe yara aldı, Galatasaray o boşluktan faydalandı. Galatasaray bu işin içinde değil. Esas hedef Aziz Yıldırım'ı yok etmekti. Dolaylı olarak Fenerbahçe'yi de eleme geçirme operasyonu. Ondan sonra Galatasaray'ın önü açıldı ama bu bir şanstı. Fenerbahçe zaten sonuna kadar geldi, Süper Final'de kaybetti. O zaman fanatik bir insandım, şimdi objektifim. Fanatik Galatasaraylı, Aziz Yıldırım karşıtı olarak bunları söyledim. Aziz Yıldırım çok tuhaf bir güçtü. Başka başkanları kontrol edecek kadar güçtü. Usulen o dava yanlıştı. Galatasaray'ın 97'si ile ilgili Mehmet Ağar'ın da yüzüne söyledim, Rıdvan Dilmen de şahittir. 97'de de Beşiktaş'ın hakkı yenmiştir. Ali Koç dönemlerinde Fenerbahçe kollandı" açıklamasını yaptı.

Ali Koç, Rasim Ozan Kütahyalı'nın açıklamasına, "Aziz Yıldırım kul hakkı yemedi, suç işlemedi. Bir sene hapiste yattı. O zamanlar can derdindeydik, sizin programları izlemedik. Sanki Rasim Bey, tesadüf de olabilir, spora girdi. Ahmet Bey, Rasim Bey'i spora soktu." sözleriyle yanıt verdi.

"AZİZ YILDIRIM'IN ADINI AĞZINA ALIRKEN BESMELE ÇEKECEKSİN"

Rasim Ozan Kütahyalı, Ali Koç'a yönelik, "Nezaketli davranıyorum ama abartıyorsunuz. Recep Tayyip Erdoğan'ın kellesi alınmak istiyordu, Aziz Yıldırım yanında durmadı" dedi.

Bunun üzerine Kütahyalı'ya tepki gösteren Koç, "Aziz Yıldırım'ın adını ağzına alırken besmele çekeceksin. Sen Zekeriya Öz'ün heykelini dikmeye çalışan adamsın. Cumhurbaşkanımıza, devlete göz dikiyorlarsa, senin çok beğendiğin adamlar yüzünden oldu. Kul hakkı yedin. Bu senin alnından silinmeyecek. Bir de koskoca Galatasaray camiasını bağlıyorsun. Aziz Yıldırım'ı yemek isteyenler içerisinde sen de varsın. Ergenekon, Balyoz hepsinde vardın. Karşımdaki zat yanlışından da dönmüş olabilir ama en büyük o zaman cemaat deniyordu destekçilerinden, sempatizanlarından ve de daha kötüsü kul hakkı yendiği zaman sözcüsü. İnsanlar yaptıklarıyla sorumludur. Önce FETÖ'yü yücelteceksin, sonra çökerteceksin!" ifadelerini kullandı.

Programın son anlarında iki isim arasındaki tansiyon artarken, Ali Koç, son olarak, "Rasim Bey, ailemin ağzını adına alana kadar her şey güzeldi. Daha bitmedi, dışarıda da devam edecek. Futbolda temizlik lazım, inşallah Allah basından da senin gibileri temizler" dedi.

Koç'un açıklamalarından diğer başlıklar:

"2011'den bu yana baktığımızda Fenerbahçe, telafisi olmayacak şekilde hakkı en çok yenen kulüptür. Sayın Ali Şen döneminde başlayan biz ve diğerleri... Bir ayrıştırıcı unsur oldu ve buna katılıyorum. Bugün aynı şey başka kulüpler için de geçerli olmaya başladı. Ancak bu, hakkımızın yenmesine sebep olamaz.

'TÜRK FUTBOLU TRABZONSPOR'UN ODAĞI ETRAFINDA DÖNÜYOR'

Türk futbolu bir şehir takımının odağı etrafında dönüyor şu an. Bu herkes için tehlikeli, o takım için de tehlikeli. Yapılan yanlışlara kimse ses çıkarmazsa kanıksıyoruz, yanlışlar norm haline geliyor. İş artık öyle bir boyuta geldi ki birilerinin çıkıp konuşması lazım.

Mart ayında Trabzonspor için yaptığı, "Trabzonspor, ligde açık ara en iyi futbolu oynuyor. Kimsenin çıkıp da 'Hakemler sayesinde puanları alıyorlar' demesini kabul etmem. Çok iyi bir kadro kurdular ve tesadüf değil." açıklamalarının hatırlatılması üzerine Ali Koç, "O aşamada 'Açık ara en iyi futbolu oynuyorlar' dedim. Ama sonrasında puan kayıpları başladı. Nispeten yaşlı bir kadro. Aynı basın toplantısında Türkiye, Trabzon'dan büyüktür de demiştim. Bana Trabzonspor'un hakem hataları nedeniyle puan kaybettiği bir maç söyleyin. Bazı maçlar vardı ki şiir gibi top oynadılar. Bütüne baktığınızda, iyi de bir destek var hakemlerden. Mesela penaltı pozisyonunu yorumladığınız Adana Demirspor maçı... O maçta bir mağlubiyet olsaydı, 8 puana düşüyordu. Trabzonspor bence yine de olabilirdi ama tarihsel olarak durumları son saniyede şampiyonlukları kaybetme, sevgili Abdullah Avcı'nın son haftalarda şampiyonluk kaybetmesi filan...

'TORPİLLE HAKEM ATANIYOR'

Hakemlik müessesinde bütün sınavlar kaldırıldı. Dil sınavı, atletik performans, kural sınavları kaldırıldı. Sınav kalmadı sınav. Torpille hakem atanıyor. Peki bu hakemler ne için atanıyor? Belki de gelecek 10 yılın alt yapısını yapıp belli bir hizmete amaç için.

'YENİ HOCA PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK'

İsmail Kartal para konuşmadan geldi. Önümüzdeki sezon için üst düzey bir hoca aradığımızı, bunlardan birinin Joachim Löw olacağını söyledik. Araları çok iyidir. Açık açık her şeyi masaya koyduk. Arkadan dolanmayız.

İsmail Hoca, bir saniye bile kırılmadı. Onun sayesinde camia kenetlendi. Onun oynattığı futbolla dominant bir oyun oynadık. Takım ruhunu inşa etti. Samandıra'yı en verimli hale getirdi. Şapka çıkartmaktan başka bir şey yok. Pazartesi günü yeni hocamızı açıklayacağız. İsmail hoca veya Jesus. Sezonu erken başlatacağız. 13-14'ü gibi başlamamız lazım hazırlıklara.