Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor-Antalyaspor maçında açılan pankarta tepki göstererek, "İstanbul'da istisnasız uygulanan kurallar, söz konusu Trabzon olduğu zaman kural tanımazlık! Acaba bizim bilmediğimiz bir unsur mu var? Emniyet Müdürlüğümüzün kuralları şehirlere göre farklı mı işliyor?" dedi. "Sayın bakanlarımıza da birkaç sözüm olacak" diyen Koç, "Özellikle son yıllarda Trabzonspor'u tutan bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanları ve devlet görevlileri bunu açıkça sergilemeleri, açıkça bunu dilemeleri, bu camianın kendini ayrıcalıklı hissetmelerine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Ali Koç'tan sert açıklamalar: Sayın bakanlarımıza birkaç sözüm olacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Koç, açıklamasında Trabzonspor-Antalyaspor karşılaşmasında açılan pankarta tepki gösterdi.

"Trabzon il sınırında bize yapılan, FETÖ'nün parmağı olan, hala faili meçhul olan bir olay var" diyen Koç, "Türkiye'de bu seviyede faili meçhul olay yoktur. Siz açtığınız pankartla, bu olaya sahip çıktınız. Bu pankartı asanlar, yol verenler, bu cesareti nereden buluyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Koç, şöyle devam etti: "Kulüp yöneticilerinin, federasyon yetkililerinin bundan haberdar olduğunu biliyoruz. Aynı prosedürleri biz de yaşıyoruz. Güvenlik görevlilerinin de bu durumu amirleriyle paylaşmama ihtimali yoktur. 'Silahsız sevinin' diyerek o pankartı oraya asmak, akıl tutulmasıdır. Söz konusu kulübün 10 yıl boyunca başvurduğu her kapıdan istisnasız reddedildiğini hatırlayalım. CAS, FIFA, İsviçre Mahkemesi... Avukatlara dünyanın parasını harcadınız. Hatta bazı avukatlar FETÖ'cü çıktı."

"Bizim stadımızın 12 yaşında bir çocuğun 'Formanı alabilir miyim?' pankartı içeri alınmadı" diyen Koç, "İstanbul'da istisnasız uygulanan kurallar, söz konusu Trabzon olduğu zaman kural tanımazlık! Acaba bizim bilmediğimiz bir unsur mu var? Emniyet Müdürlüğümüzün kuralları şehirlere göre farklı mı işliyor? Oradaki yetkililer, devletimizi temsil edenler kuralları uygulama konusunda çekiniyorlar mı, korkuyorlar mı? Korkuyorlarsa kimden korkuyorlar?"

ali-koc-tan-sert-aciklamalar-sayin-bakanlarimiza-birkac-sozum-olacak-1012000-1.
Fotoğraf: Ali Koç'un tepki gösterdiği pankart

SİYASİLERE MESAJ

"Biraz da siyasilere mesaj vermek istiyorum" diyerek açıklamasına devam eden Koç, şunları ifade etti:

"Ne yazık ki maçta ve kutlamalarda verilen görüntüler sanki devletin de bu kutlamaların bir parçası ve bir tarafı gibi algılanmasına ne yazık ki sebebiyet verdi. Ne yazık ki diyorum; çünkü başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hassasiyetle yaklaşan devletimizin siyasetçileri, bürokratları vardır. Hatırlanacağı gibi Yüksek Divan Kurulumuza şeref verdiği zaman sayın Cumhurbaşkanımız, bizim bir maçımız vardı ve davet ettik. "Ben sadece Avrupa maçlarına giderim. İnşallah bir Avrupa maçına gelirim" dedi. O inceliği, o hassasiyeti gösterdi."

"BAKANLARIMIZA BİRKAÇ SÖZÜM OLACAK?"

"Bu duruma sebebiyet veren sayın bakanlarımıza da birkaç sözüm olacak" diyen Koç, şunları söyledi:

"Herkesin olduğu gibi siyasetçilerimizin de bir takıma gönül vermeleri gayet normaldir. Takımlarımıza gönül verirken hangi meslekten olacağımızı zaten bilmiyoruz. Ancak özellikle son yıllarda Trabzonspor'u tutan bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanları ve devlet görevlileri bunu açıkça sergilemeleri, açıkça bunu dilemeleri, bu camianın kendini ayrıcalıklı hissetmelerine neden oluyor. Çok daha önemlisi Türk futbolunu yönetenler üzerinde etki ve baskı yaratarak, futbolun tüm dinamiklerini altüst ediyorsunuz. Böyle bir atmosferde Türk futbolunun başta TFF, TFF kurulları, hakemler olmak üzere tüm paydaşları, medyası da dahil buna, karar mekanizmalarını etkiliyor, baskı altında bırakıyorsunuz. Türk futbolunda zaten zayıf olan adil rekabet ortamını tamamen ortadan kalkmasına sebebiyet veriyorsunuz. Tabii ki diğer takımları tutan devlet yetkilileri var, siyasetçilerimiz var, bakanlarımız var. Ancak onları devletin sorumluluğuna ve ağırlığına yakışan, olması gerektiği gibi, tarafsız duruşları ne yazık ki söz konusu Trabzonspor olduğu zaman sergilenmiyor. Aksini söyleyen varsa da söylesin."

"NEDEN SUÇ TEŞKİL EDEN PANKARTA TEPKİ GÖSTERMEDİNİZ?"

Ali Koç, şunları kaydetti: "Sadece Trabzon'un değil tüm ülkenin bakanları olarak milyonlarca vatandaşın sorumluluğunu taşıyan, bu ülkenin hassasiyetlerini bilen sizlerin Fenerbahçe ve hatta Türkiye'ye yapılan bu suikast girişiminin, 7 yıldır failleri bulunamayan suikastı, Fethullahçı Terör Örgütü'nün yaptıklarını tasdikleyen bu pankartı nasıl karşıladığınızı biz Fenerbahçeliler olarak merak ediyoruz. Diyelim maç sırasında şampiyonluğun heyecanıyla bu pankartı fark etmemiş olabilirsiniz. Sonrasında doğan infial ve milyonların rahatsızlığını herhalde fark etmişsinizdir. Neden çıkıp suç teşkil eden bu pankarta tepki göstermediniz? Neden toplumu rahatlatacak bir söylemde bulunmadınız? Her eylemiyle terör örgütü olarak kabul edilen bu yapı söz konusu Fenerbahçe olunca mı meşrulaşıyor?"