Süper Lig'in 24. haftasında Yukatel Kayserispor deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Kayserispor deplasmanına taraftarlarının alınmaması kararından utandığını açıkladı. Koç, Bugün Kayseri'deki mahkeme bizim kararımızı reddetti. Bu olayın hukukla alakası yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak bu karardan utanıyorum" dedi.

Ali Koç'tan 'taraftar yasağı' tepkisi: Devlet ile hükümet aynı şey değil, yönetimler yolcu taraftar hancıdır

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son günlerde yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Koç, tribünde yapılan "Hükümet istifa" sloganları ve sarı-lacivertlilere Kayseri spor maçı için verilen deplasman yasağını değerlendirdi.

Ali Koç, Beşiktaş tribünlerinde atılan "Hükümet istifa" sloganları sonrası paylaşım yapan ve bu sloganların atılmaması için önlem alınmasını isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Koç yaptığı açıklamada, "Maçta bazı protestolar oldu. Biz saldırıya uğradık, devlete karşıymışız. Ertesi gün Beşiktaş maçında aynı şeyler oldu. Statta infial oluştu. Sosyal medyadan mesajlar paylaşıldı. Bu tip mesajların infial yaratacağını çocuklar bile biliyor. İş çok sakat yere gidiyor. Bu iş kardeşi kardeşe kırdırır." dedi.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"KAYSERİSPOR'A BİLGİ GİTMİŞ"

Bize bir bilgi tebliğ etmemişlerdi ama Kayserispor'a 1 gece evvel bilgi gitmişti. Sonraki gün 18.00 gibi açıklama yaptılar. Bir gece önce Kayserispor'a yasak geleceği söyleniyor. Süreçte birileri yalan söylüyor. Bir nebze biliyorum. Her şeyi açıklayacağım, belki hepsini bugün değil. Siyasetinden, yerel idarelere kadar... Bildiklerimi anlatacağım.

"KARARI ALAN KAYSERİ VALİLİĞİ"

Açıklamayı Kayserispor mu yazdı bilmiyorum. Her şeye rağmen hukukta hakkımızı aradı. Kayseri'de başvurduk, mahkeme hemen karar aldı. Bir gün savunma verdi davalıya, davalıda iki savunma yaptı. Davalı da Kayseri Valiliği. Kararı alan Kayseri Valiliği, savunmayı da onlar yaptı.

"BU KULÜBÜN DNA'SI ORTADA"

Hassas dengede en makul açıklamayı yapmak bizim işimiz. Bazı kulüpler kendisi açıklama yaptı, son derece siyasi açıklamalar. Biz Fenerbahçe olarak siyasi bir şey yapmıyoruz. Statta bir bölüm protesto yaptı. Kulüpler Birliği'nde kültür vardı, ortak açıklamayı herkes yayınlar. Biz de yayınladık, iki büyük kulüp saatler sonra yayınlayınca, biz kötü olduk. Bu kulübün DNA'sının ne olduğu açıkça ortada. Bir açıklamadan dolayı, bizim 5 senedir yaptıklarımız, duruşumuz sorgulanamaz. En çok kırıldığım nokta bu oldu.

"NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Salı günü dedikodular geldi kulağımıza. Hemen Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'yı aradım. Anlatacağım olaylar, Berna Gözbaşı olsa, yaşanmazdı. Başkana bu iddiaları sordum. Bu kararın yanlış olduğunu söyledi ve 'Dün gece bize bilgi geldi' dedi. Bu karar ortak alınmalıdır. Başkan ile konuştuktan sonra 'Bu yanlıştan dönülmesi için gereken kişilere ulaşalım' dedik. Çıkan tek şey 'Böyle bağırıyorsanız, biz de sizi cezalandırıyoruz' demek. Ne yapacaksınız? Her maç stadı, sahayı mı kapatacaksınız. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kime ne ders vermeye çalışıyorsunuz? Valiliğin açıklamasından vatandaş olarak utandım.

"TFF'Yİ ARADIK"

TFF'yi aradıklarını belirten Ali Koç, "TFF'yi aradık, onlar da yanlıştan dönülmesi için uğraştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aradı ve Kayserispor'un açıklamasını söyledi. 'Olamaz, başkan ile bir saat önce konuştum ve tam tersi şeyler söyledi' dedim. İnternete girdim ve baktım, daha yayına girmemişti. Tekrar Ali Çamlı'yı aradım. 'Sorma' dedi, anlatamıyor adamcağız. Belli ki bir şey var. İstihbaratları sordum, 'Sorma, anla' diyor ve dostluğumuzdan bahsediyor. İnsanlar aranıyor ve 'Alakamız yok, Kayserispor'un başvurusu' deniyor. Kayserispor'un neler söylediğini söylemiyorum, başkan belli ki zor durumda. Kayserispor ile hiçbir sıkıntımız yok ama adını koyamıyorsun.

"NE SUÇ İŞLEDİK?"

Hemen yürütmeyi durdurmak için başvurduk, mahkeme de çabuk hareket etti. Savunmalar geldi. Türkçesi, Türkçe değil. Hukuku, hukuk değil. Ne virgülü, ne noktası var. Acele yazılmış. Fenerbahçe'yi cezalandırmak mı, kutuplaştırmayı arttırmak mı? Fenerbahçe'yi rekabetten etmek mi? Ben ne suç işledim de oraya seyircisiz gidiyorum?.

"AKLI ZİYAN"

Adam diyor ki, 'Maçlar şifresiz, evden izleyin.' O kadar spor zihniyetinden uzak. Kayseri'de birçok Fenerbahçelinin senede bir kere takımını izlemenin keyfini bilmiyorlar. Kılıfına uydurmaya çalışmışlar. Bunun hukuken geçerli olmayacağını düşündük. Yüce Türk mahkemelerinin doğru kararı vereceğini düşündük. Anladık ki baskı, balata. Savunmaya 110 tane tweet koyuşlar. Kaos olacakmış, belgesi buymuş. o kadar özensiz ki, 6222 yasasını, 6232 yapmış! O kadar özensiz. Kayseri gibi bir ilimizin Valisi'nin inanmadığı konuda savunma ancak böyle olur. Aklı ziyan diyorum tekrar.

"NASIL BİR ANLAYIŞTIR BU?"

O zaman şifresiz maçlarda istediğiniz kulübün taraftarlarını almayın! Nasıl olsa evde izleyebilirsiniz! Sanki stada giden taraftarların evinde Digitürk yok! İnanan bir insan, böyle savunma yapmaz! Utanmadan bir de diyor ki, Beşiktaş - Ankaragücü maçı kararı örnek gösteriliyor. Bu insanlar spor yakın olsa, ilk yarı Ankara'daki maçta tatsız şeyler oldu. Sonrasında iki kulüp deplasmana taraftar götürmeme kararı aldı. Bizim kararla alakası yok. İki kulüp bu kararı aldı, Valilik bunu savunmaya yazıyor. Nasıl bir anlayıştır bu?"

"110 TWEET'İ İNCELEDİK"

110 tweet'i tek tek inceledik. 110 tweet'in sadece 6 tanesi yasak kararı öncesinde paylaşılmış. Geri kalan hepsi yasak sonrası paylaşılmış. Bunu da istihbarat gibi anlatıyor. o 6 tweet de, hiçbir güvenlik riski oluşturacak içerik değil. Kalan tweet'lerin hepsi depslasman yasağı sonrası. 23 tweet sahibi Fenerbahçeli. Hepsi gerçek kişi, troll koymamışlar. Bu tweet'lerin zaten Fenerbahçe ile alakası yok. Biz potansiyel suçlu olarak muamele görüyoruz. Ayrıca bu 110 kişinin maça geleceği ne malum?

"KAYSERİSPOR BAŞKANI KONUŞAMIYOR"

Ankara'ya bir üst mahkemeye gideceğiz ama cumartesiye yetişmeyecek. Kayserispor Başkanı konuşamıyor, Vali başka şey söylüyor. İhale Kayserispor'a mı kaldı? Yoksa Kayserispor mu istedi, bize doğruları söylemiyor? Bence Kayserispor zor durumda bırakıldı, böyle bir şey isteyeceklerini düşünmüyorum. İstediyse de kendi ayıbı! Başkana çek başvuruyu diyoruz... Bizim bu akşam maçımız var, ne olacak? Polisiye tedbirlerle halkın iradesinin önüne kimse geçemez. 6222'den bizim ve Beşiktaş taraftarlarına işlem yapılmış. Spor Şube ile konuştum, sayılar yüksek değil. 25-30 kişi. Taraftarlarımıza hukuki ve maddi desteği vereceğiz. Bu yanlış karar.

"TARAFTARIN NE DEDİĞİNE KARIŞAMAM"

Fenerbahçe olarak kızgınız, sinirliyiz. En büyük kızgınlığımızı da bu iş bilerek ve isteyerek, çıkmaza götürülüyor. Troller, belli başlı köşe yazarları bizi vatan haini gibi suçluyor. Fenerbahçe'nin söz konusu devletiyse, neler yaptığı ortadadır. Bir kısım FETÖ ile kol kola girdiğinde biz iyiydik... Onlar terörist grupla kol kolayken, biz mücadele ettik. Tekrar kaos mu istiyorsunuz? İki maçta bağırıldı, sanki ilk defa mı oldu? Olabilir, olgunlukla karşılamalısınız. Böyle yaparsanız, üstüne gidilmiyor. Beşiktaş maçında polis girmiş, birini almaya çalışmış. Orada olay başka şeymiş, polisin de yapacağı bir şey yok. Siyasi tezahürat olmasın, istemiyorum ama hakaret ve küfür yoksa, ben karışamam. Karışılırsa, ters teper! 'kulüpler bunu kontrol etsin' deniyor.

"DEVLET İLE HÜKÜMET AYNI ŞEY DEĞİL"

Hükümet lehine şeyler olsa, Spor Şube işlem yapacak mıydı? Hükümet ile devlet kelimelerini ayıralım. Herkes devletin yanında ama herkes hükümetin yanında olmak zorunda değildir. Destekleyen vardır, desteklemeyen vardı. Size öğretmediler mi devlet nedir, hükümet nedir? Yönetimler yolcudur, taraftar da hancıdır. Hükümet de böyledir, kalıcı olan devlettir. Nasıl Fenerbahçe'yi vatan haini konumuna getirirsiniz? Bütün taraftarlara, diğer kulüplere sesleniyorum. Bugün bize, yarın size olur. Kayserispor ile derdimiz yok. Bunu size kim yaptırdı?.

"4 BAKAN 'SELFIE' ÇEKİNCE SİYASET OLMUYOR MU?"

Ben de tribünde siyasi söylem istemiyorum. Ama tezahüratların çok ötesinde, zaman zaman siyaseti siz futbolun içerisine sokuyorsunuz. Bakanların şampiyonlukta selfie çekmesi siyaset olmuyor mu? Cumartesi - Pazar oynanan maçlarından ardından kulüpleri açıklamaya zorlamak siyaset olmuyor mu? Bir maçta tezahürat olunca, Fenerbahçe vatan haini! Yok, öyle değil! İnsanları kışkırtıyorsunuz! Çok önemli dertler varken, futbol camiası omuz omuza vermişken, yaptıklarınız çok yanlış.

"BEN DE SİYASET İSTEMİYORUM"

Kayserispor taraftarın isimlerini sık sık zikrettiğim için özür dilerim. Belki de sizin üstünüze kaldı bu iş. Ben de siyaset istemiyorum. Küfür olmadığı sürece bir şey diyemeyiz. Bu bir demokratik haktır. Bizi cezalandırarak bizi yola sokamazsınız! Biraz bizim tarihimize bakın. Bana göre 'Yönetim istifa' ile 'Hükümet istifa' arasında hiçbir fark yok. Hükümet için boynu kıldan ince olan vardır, karşı olan vardır. Sadece Fenerbahçe'yi hedef alarak kaos ortamına hizmet ediyorsunuz. Bunu bir gün birileri açıklayacak.

"FENERBAHÇE SİYASET ÜSTÜDÜR"

Bazı kulüplerin, bizim taraftarlarımız hakkında ettiği laflar... Zillet falan... Sizsiniz siyaset yapan. Taraftarları, bizim yönettiğimizi düşünüyorsanız, bizi töhmet altında bırakıyorsunuz. Biz siyasetin parçası olmak istemiyoruz. Neden bize bunu yapıyorsunuz? Fenerbahçe siyaset üstüdür.

"BU KUDRETLİ DEVLETE BU HAKSIZLIK"

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti var, Kayseri'ye gidecek 1.600 kişi yaratacak, öyle mi? Bu kudretli devlete bu haksızlık!" Koskoca adamlar bir öyle diyor, bir böyle diyor. Dediklerine kendilerinin bile inanmamaları. Yazık, hakikatten yazık.

"BİZİM ATATÜRK ÇİZGİMİZ SİLİNMEZ"

Adana'da, Sivas'ta neler oldu gördünüz! Bizim başımıza gelenler... Nereye kadar gidecek bu iş bilmiyorum! Kimse çıkıp 'Fenerbahçe için devlete, millete karşıdır' demesin. Bizim kırmızı çizgimiz bellidir. Bizim Atatürk çizgimiz silinmez. Devletimiz ve milletimiz her şeyi yaparız. Onun dışında bizim camiamızda çeşit çeşit insan vardır. Yanı Türkiye gibi bir mozaiktir Fenerbahçe.