Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Putin tezahüratı nedeniyle Ukrayna’dan özür dilemeyeceklerini söyledi. dİBA

Ali Koç: Ukrayna’dan özür dilemeyeceğiz

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlenen Yüksek Divan Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Koç, sarı-lacivertli taraftarların 27 Temmuz’da Kadıköy’de oynan Dinamo Kiev maçında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine yaptığı tezahürattan dolayı Ukrayna’dan özür dilemeyeceklerini belirtti.

Bunun sebebini sonra açıklamayacağını ifade eden Koç, Ukrayna Büyükelçisi’nin ‘hadsiz söylemleri’ nedeniyle Fenerbahçe’den özür dilemesi gerektiğini savundu.

Ali Koç, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Ukrayna’dan özür dilemeyeceğiz. Bunun sebebini de biraz sonra anlatacağım. Ukrayna Büyükelçisi’nin hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli. Medyada her konumuza maydonoz olan rakip takım taraftarlarından etkilenmiş olmalısınız. Bir camia var ki, yönetimi, başkanı, sporcusu kim olursa olsun bizim tarafa dokunmaktan kaçınmıyor. Her konumuza maydanoz oluyor. Biz, ayrıştırmayı değil, birleştirmeye odaklıyız. Bu ülkeyi ayrıştıran o kadar çok unsur var ki, futbol bunun başında gelmemeli.”

BİR ÜYE ZELENSKİ SLOGANI ATTI, DÜNDAR MÜDAHALE ETTİ

Divan Kurulu'nda üye Cengiz Tokgöz, Dinamo Kiev maçında Putin sloganı atılmasını eleştirdi. Tokgöz, “Yönetim kurulu umarım Ukrayna'dan özür dilemiştir” dedi.

Bu söz üzerine Tokgöz’ün konuşmasına müdahale eden Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, slogan atıldığı anda yönetim locasında karşılaşmayı izlediklerini ancak farkına varamadıklarını belirtti. Ali Koç’a mesaj geldiğini ifade eden Uğur Dündar, “Başkana mesajlar gelince bana sordu ve ben de sosyal medyada gördüm öyle bir şeyin olduğunu. Çok lokal ve bir avuç grubun yaptığı çirkin, kabul edilemez davranışı, Fenerbahçe'ye, bütün camiaya mal etmek de çirkindir. Fenerbahçe hiçbir zaman böyle bir çirkinlikle bağlaştırılamaz” diye konuştu.

Sözlerine tekrar devam eden Cengiz Tokgöz ise “Bence özür dilemek gerekliydi. 1881 numaralı üyeyim. O halde ben de Zelenski, Zelenski, Zelenski' diye bağırıyorum” ifadelerini kullandı.