Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni teknik direktör konusunda yaptığı açıklamada, "Sezon bitince açıklayacağız" dedi. Transfer çalışması hakkında bilgi veren Koç, "5-6 oyuncuyla anlaşma konusunda belli noktaya geldik" dedi

Ali Koç: Yeni teknik direktörü sezon bitince açıklayacağız

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı Özel programında açıklamalarda bulundu.

"İki tip hoca ile görüşmemiz oldu" diyen Ali Koç, "Ama bir de ülkenin, finansal gerçekleri var. Bizim belirlediğimiz alternatifler pandemi sürecinde gelebilecek alternatifler değildi. Birine odaklandık, doğrudur. Sezon bitince açıklayacağız. Ligler biter bitmez açıklayacağız. Fenerbahçe taraftarı beğenir, beğenmez, uygun bulur bulmaz" dedi.

Transfer çalışması hakkında bilgi veren Koç, " 5-6 oyuncuyla anlaşma konusunda belli noktaya geldik. Eksiklerimizin hepsi tamam mı, değil. Birkaç hafta içinde daha netleşir. Biz Türk oyunculara ağırlık veriyoruz, bu gidişle yabancı oyunculara kısıtlama gelecek. Türkiye'yi bilen yabancı oyunculara ağırlık veriyoruz. Genç tecrübeli karışımını daha iyi yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Vedat Muriç gidecek mi?" sorusuna Koç, " İlgilenenler var. Ben gitmesini istemiyorum. O da çok karakterli bir oyuncu. Ama ben kupa kaldırmadan gitmesini istemem" yanıtını verdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımdan ayrılan Max Kruse ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, "Max Kruse hayatının pokerini oynadı. Pandemi ile belirlediği net kriterler var. Anladığım kadarıyla değişik görüşler almış, böyle karar vermiş. Bence bu ona pahalıya mal olacak. En önemli yatırımımızın karşılığını aldık mı, hayır. Belki Almanya'daki yetenekli futbolcuyu aldık ama yeterince disiplinli değildi" dedi.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

>> Bugün bir haber çıktı. Eğer doğruysa açıklanan borcun yaklaşık yarısını düşürmüşsünüz demektir. Kulübe verdiğiniz desteğin, Burhan Karaçam 150 milyonu geçtiğini söylemişti. Nereye kadar devam edecek bu durum?

Ali Koç: Forbes'un bahsettiği, finansal borç... Led panolar ve sponsorluk dışında bizim bütün gelirimiz bankaya gidiyor. Biz bu gelirlerden yararlanmadan iki seneyi çevirdik. Yeniden yapılandırmayı kesinlikle yapmak zorundayız. Devletimiz inisiyatif kullandı. Çok iyi niyet ama sonuç vermediği ortada. Tekrar yapılandırılması gerekiyor. İnşallah biz de yapabiliriz. Bunları yaparken eski anlayışlardan uzaklaşmamız lazım. Maliyet hesabı yapmamız lazım. O konularda doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum.

>> Hocayı tarif ediyorsunuz. 40-50 yaşlarında. Alanyaspor'da Erol Bulut'u mu tasvir ediyorsunuz? Başka tarif var mı?

Ali Koç: Biz her şeyle tenkit ediliyoruz. Türk spor tarihinde hiçbir başkan bu kadar. Sadece Fenerbahçe Başkanlığı değil. İki tür hoca vardır, tecrübeli, olgun, belli marka olmuş, sizin hikayenizi satın alacak. Veya genç hoca dinamik, başarıya aç, kariyer merdivenlerini çıkmak isteyen, Fenerbahçe'yi kariyer olarak görecek. İki tip hoca ile görüşmemiz oldu. Ama bir de ülkenin, finansal gerçekleri var. Bizim belirlediğimiz alternatifler pandemi sürecinde gelebilecek alternatifler değildi. Birine odaklandık, doğrudur. Sezon bitince açıklayacağız. Ligler biter bitmez açıklayacağız. Fenerbahçe taraftarı beğenir, beğenmez, uygun bulur bulmaz.

>> Yerli mi yabancı mı?

Ali Koç: O detaya girmeyelim. Emre Belözoğlu önemli. Ciddi uluslararası bağlantıları var. Müthiş bir Fenerbahçe aidiyet duygusu var, lider. Emre zeki, çok çalışkan, artılarını sayıyorum, eksilerini saymıyorum. Fenerbahçe'nin hayatında önemli bir hoca olacaktır.

>> Hocaya karar veren mekanizmada siz ve Emre Belözoğlu var?

Ali Koç: Yönetim kurulundan arkadaşlarımız da var. Transfer konusunda da isimleri bir yere koyalım, profile, eksiklerimize bakalım. İstediğimiz kaliteyi stopere koyamadık. 4 sporcumuzun kontratı bitiyor, biri gitti. İki tane net, hızlı kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Fazla maaşlar veriyoruz. Daha fazla kaliteye daha az maaşlar vermemiz lazım. Pandemi bir fırsat yaratacak. Altyapıya transferde harıl harıl çalışma var.

>> Vedat Muriç gidecek mi?

Ali Koç: İlgilenenler var. Ben gitmesini istemiyorum. O da çok karakterli bir oyuncu. Ama ben kupa kaldırmadan gitmesini istemem. Aldığınız malzeme var, geliştirmek, üste koymak, meyve vermesini sağlamak. Bu bir iki senede olacak iş değil.

5-6 oyuncuyla anlaşma konusunda belli noktaya geldik. Eksiklerimizin hepsi tamam mı, değil. Birkaç hafta içinde daha netleşir. Biz Türk oyunculara ağırlık veriyoruz, bu gidişle yabancı oyunculara kısıtlama gelecek. Türkiye'yi bilen yabancı oyunculara ağırlık veriyoruz. Genç tecrübeli karışımını daha iyi yapmak istiyoruz.