Dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edilen CHP’li Ali Mahir Başarır ile İYİ Partili Lütfü Türkkan hakkında karar verilecek TBMM Hazırlık Komisyonu görüşmesinin 31 Ocak’ta yapılacağı bildirildi.

Ali Mahir Başarır ve Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlıkları için karar tarihi belli oldu

TBMM Hazırlık Komisyonu, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ile CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin kararını 31 Ocak Salı günü yapacağı toplantıda verecek.

TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a ait yasama dokunulmazlığı dosyalarının incelenmesi için dün toplanmıştı.

Yaklaşık 30 dakika süren basına kapalı toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Komisyon Başkanı AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, bir sonraki Hazırlık Komisyonu toplantısının bugün yapılmasına karar verdiklerini söylemişti.

CHP ve HDP'li komisyon üyelerinin toplantıya katılmadığını ifade eden Özkaya, "İçtüzük gereğince AK Parti'nin 3 milletvekili geldi. Toplantı yeter sayısı ve karar yeter sayısı olduğu için toplandık ve kararlarımızı aldık" demişti.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de Hazırlık Komisyonu’na üzerinde sadece “Size savunma vermiyorum” cümlesinin yer aldığı yazılı dilekçesini iletmişti.

(AA, BirGün)