Ali Özyurt yıldızlara uğurlandı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gün tedavi gördüğü sırada yaşamını yitiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi, BirGün dostu ve Barış Akademisyeni 57 yaşındaki Dr. Ali Özyurt, dün yıldızlara uğurlandı. Özyurt için İstanbul Cağaloğlu’ndaki İstanbul Tabip Odası önünde tören yapıldı.

Törene TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, TTB Merkez Konseyi eski Başkanı Raşit Tükel, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Alper Taş ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Törende konuşan İTO Başkanı Pınar Saip, “Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası’na verdiği emekler hep aklımızda kalacak. Bize yol açtığı perspektiften ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

MÜCADELE İNSANIYDI

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ise “Çok üzüntülüyüz. Ali hepimize dokundu. O bir mücadele insanıydı. Yıldızlar yoldaşı olsun. Türk Tabipleri Birliği seni çok arayacak” diye konuştu.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da “Ali Özyurt bu ülkede, bu topraklarda hatta bu gezegende eşitlikten, adaletten, barıştan, kardeşlikten, emekten yana kim varsa onun arkadaşıydı, dostuydu, yoldaşıydı” ifadelerini kullandı.

Özyurt’un dünyaya anlam kattığına dikkat çeken Canan Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: “Mücadeleni büyüterek ve senden öğrenmeye devam ederek tüm gezegeni anlamlandırma konusundaki mücadelemiz boynumuzun borcu ve sana sözümüz olsun.”

Özyurt’un cenazesi Gaziosmanpaşa Merkez Camisi’nde düzenlenen törenin ardından 500 Evler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DR. ALİ ÖZYURTali-ozyurt-yildizlara-ugurlandi-676745-1.

1962 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde (1981-1987) öğrenim gördü. 1987-1989 yılları arasında İnebolu Sağlık Ocağı’nda mecburi hizmetini yaptı.

1989 yılında asistan olarak girdiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Siyami Ersek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halen anestezi ve rehabilitasyon uzmanı olarak çalıştı. Okul yıllarında hayali olan halk sağlığı alanında doktora unvanı aldı.

Öğrencilik yıllarından itibaren İstanbul Tabip Odası’nın her kademesinde ve TTB’nin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Evli ve bir kız babasıdır.

Edebiyata ve medya/sosyal medya çalışmalarına özel ilgi duyan, TTB ve İTO’nun ilgili birimlerinde aktif faaliyet sürdüren Dr. Ali Özyurt, mesleki ve tabip odası faaliyetlerini içeren anılarını “Söz Uçar Yazı Kalır” ve “Umuduna Yaşamak” adlı iki kitapta toplamıştır.