Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaralanıp Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne getirilen madencileri ve yakınlarını ziyaret eden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabır ve duayla bu içinde bulunduğumuz durumu aşacağımıza inanıyoruz" dedi.

Ali Yerlikaya: Sabır ve dua ile bu durumu aşacağımıza inanıyoruz
Fotoğraf: ANKA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaralanıp tedavi edilmek üzere Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'ne getirilen madencileri ve yakınlarını ziyaret etti.

Hastane Başhekimi Nurettin Yiğit’ten tedavi gören madencilerin sağlık durumu hakkında bilgi alan Vali Yerlikaya'ya ziyarette; AKP milletvekilleri Şamil Ayrım, Tülay Kaynarca, Canan Kalsın, İffet Polat, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan ile yetkililer eşlik etti.

Yerlikaya, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerlikaya şunları söyledi:

"Maalesef 41 madencimiz şehit oldu. Mekânları cennet olsun. 6 yaralımız, Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda 2 ambulans uçakla, saat 02:30 sularında içinde bulunduğumuz Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanemize getirildi. O andan bu vakte kadar Başhekimimiz Nurettin hocam, onun kıymetli hekim arkadaşları ve sağlık çalışanları, çok büyük bir hassasiyet ve özenle yaralılarımızın tedavi süreçlerine başladı ve devam ediyor.

Az önce milletvekillerimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımızla beraber yaralı kardeşlerimizin yakınlarına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.
Sabır ve duayla içinde bulunduğumuz durumu da aşacağımıza inanıyorum. Tedavi süreci ile ilgili Başhekimimiz Nurettin hocamız yaralı yakınlarına sık sık bilgi veriyor. Yaralılarımızı buradan sağlıkla taburcu etmeyi Allah bizlere nasip etsin diye kalben dua ediyoruz. Rabbim onlara şifa versin. Tekrar milletimizin başı sağ olsun"

ANKA