Aliağa’da işçilerle olan dayanışma büyüyor

HABER MERKEZİ

İzmir Aliağa'da gemi söküm işçilerinin düşük ücret ve kötü çalışma koşullarına karşı başlattıkları iş bırakma eylemi devam ediyor. Direnişlerinin 9’uncu gününde eylemlerine devam eden gemi söküm işçileriyle dayanışma büyüyor. Liman-İş Sendikasının örgütlü olduğu Alsancak Liman işçileri ve Socar Liman işçileri, Aliağa’ya gelerek öğle yemeği dağıttı. İşçiler, dayanışmayı alkışlarla karşılarken, talepleri kabul edilene kadar direnişlerinin devam edeceğini söyledi.


Alsancak Liman işçileri adına gemi söküm direnişini selamlayan Kemal Yıldırım, “Hak ve emek özgürlüğü için arkadaşlarımızın bir araya gelmesi gurur verici bir durum. Emeğin dili, dini, ırkı olmaz. Herkes burada, biz de Liman-İş ailesi ve liman işçileri olarak bu direnişi destekliyoruz. Bu haklı mücadelelerinde kendileri lehine sonuç almalarını umuyoruz” dedi.

Socar Liman işçisi Hakan Demirel ise, “Yeni bir kıvılcımın, yeni bir hak arayışının olması beni mutlu etti, zamanında burada çalışan biri olarak. Birlikte çalıştığım arkadaşımın yaşamını yitirdiğini gördüm, buranın sorunlarını yaşadım. Buranın düzene girmesi, sağlıklı ortamda çalışmak ve işçi sağlığı her zaman önemlidir. Bu yolda arkadaşların direnişini destekliyorum. Umarım başarıya ulaşırlar” diye konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu da işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. Dayanışma ziyaretinde konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönüm Sözcüsü Necip Vardal, “Gemi söküm, Migros, moto kuryeler, Farplas işçileri aslında Türkiye’nin her yerinde işçiler umutsuzluktan umut yaratıyor. Bugün sizin yarattığınız bu umudu, bu mücadeleyi büyütmek, güçlendirmek, bu süreci kazanıma dönüştürmek ve haklı taleplerinizi desteklemek, mücadelenize katkı vermek için buradayız” diye konuştu.

KESK olarak sonuna kadar işçilerin yanında olduklarını belirten Vardal, “İşverenler bu mücadeleyi etkisiz kılmak için ellerinden geleni yapacaklardır. İşverenlerin yürüttüğü süreci etkisiz kılmaya ve bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmaya gücümüz var. Bunun için tek şey örgütlenmek, mücadele etmek ve dayanışmada bulunmaktır” ifadelerini kullandı.