Alın terinin karşılığını ödeyin!

HABER MERKEZİ

İstanbul Güngören’de faaliyet gösteren Neo Trend işçileri, ücretsiz izne çıkarıldıktan sonra fabrikanın kapatılarak alacaklarının içerde kalması nedeniyle dün İngiltere Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Ödenmemiş maaşlarını ve tazminatlarını talep eden işçiler adına konuşan Mehmet Bilal Doğan, patronları Kazım Akbulut’un varlık içinde yaşamını sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

Doğan her alanda seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak duymazlıktan gelindiklerini dile getirdi. Tüm haksızlıklara karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini aktaran Doğan daha sonra sözü destek için gelen Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’na bıraktı. Küçükosmanoğlu, Neo Trend Tekstil Fabrikası’nın hileli bir şekilde kapatıldığını, işverenin 104 işçinin çoluğunun çocuğunun geleceğini gasp etmeye çalıştığını dile getirdi. Küçükosmanoğlu, “Demokrasi havarisi kesilen, Uluslararası Sözleşmelere uygun davrandığını açıklayan İngiltere’nin buradaki işçi düşmanlığı ile ilgili tutumunu hep birlikte göreceğiz. İngiltere Başkonsolosluğundan da sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Hummel gibi dünyaca ünlü markalara üretim yapan Neo Trend fabrikası salgın sürecinde işçileri ücretsiz izne çıkardı. 1 Temmuz itibariyle ücretsiz izin uygulaması sona erince fabrikaya dönen işçiler işyerin boşaltıldığını gördü. Aynı gün, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan fabrika kapatıldığı için işsiz kaldıklarını öğrenen işçiler direniş başlattı.