Nor Zartonk, Kamp Armen direnişinin 30. gününde Ermeni Kültür ve Dayanışma Derneği’ndeki basın açıklamasında kampın iade edildiği haberlerini yalanladı

Alındığı gibi iade edilmeli

ALP KADIOĞLU

Nor Zartonk Derneği, Kamp Armen Ermeni Yetimhanesi'nin yıkımına karşı başlatılan direnişe ilişkin basın açıklaması yaptı. Nor Zartonk adına basın açıklamasını okuyan Uraz Kaspar, kampın geleceğinin belirsizliğini koruduğunu ve direnişin sürdüğünü belirtti. "30 günlük direnişte halkların ve inançların buluştuğu ve önkoşulsuz dayanıştığı bir alan" yarattıklarını söyleyen Kaspar, direnişin tapunun Ermeni halkına iade edilene kadar süreceğini açıkladı. Kaspar, Kamp Armen direnişinin sadece bir mülkiyet meselesi olmadığını, "yağma ve talana" karşı "sınıf mücadelesi ekseninden koparılmadan yürütülen" bir eylem olduğunu belirtti.

'AKP, RANT PEŞİNDE'
Uraz Kaspar, son dönemde bazı basın organlarında çıkan "Kamp Armen iade edildi" haberlerine tepki gösterdi. Kaspar bu haberlerin "yalan" olduğunu ve seçim öncesi siyasi rant amacıyla servis edildiğini belirtti. Kaspar, AKP Milletvekili Adayı Markar Esayan'ın Paros Dergisine yaptığı "kamp iade edildi" açıklamasını da yalanladı; AKP'nin seçim öncesi bu haberler ve söylentiler üzerinden "siyasi rant devşirmeye" çalıştığını söyledi ve Esayan'ın açıklamalarına yer veren tüm yayın organlarını kınadı.

GASP TATLIYA BAĞLANIYOR
Kaspar, Kamp Armen meselesinin "azınlık vakıfları taşınmazları meselesine örnek teşkil etmemesine özen gösterilerek çözülmeye çalışıldığını" söyledi ve emsal dava oluşturulmadan, bağış yoluyla bu meselenin kapatılmasının amaçlandığını belirtti. Devletin "36 Beyannamesi ile gasp etmiş olduğu azınlık mülklerinin" iadesine hukuk dışında çözümler aradığını belirten Kaspar, "gasp sürecinin son halkasının Bomonti Mıhitaryan okulu" olduğunu açıkladı. İnsan Hakları Derneği Irkçılılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu temsilcisi Meral Çıldır ise Türkiye Cumhuriyeti'nin sık sık azınlık ve mülkiyet haklarını ihlal ettiğini belirtti. Çıldır, hazırladıkları dosya ile Avrupa Konseyi'ne, Türkiye'nin AB kriterlerini çiğnediğine dair şikâyette bulunacaklarını açıkladı.

'PAZARLIK YAPILIYOR'
Nor Zartonk Sözcüsü Sayat Tekir, Kamp Armen meselesinin kapılı kapılar arkasında çözülmeye çalışıldığını açıkladı. Tekir, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Başbakan ve arazinin tapudaki sahibi Fatih Ulusoy arasında görüşmeler yapılıyor" dedi. Tekir, son yapılan görüşmelere Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı'nın avukatlarının çağrılmadığını açıkladı. Bu pazarlıklardan vakfın haberinin olmadığını iddia eden Tekir, "Şunu biliyoruz ki Kamp Armen nasıl bir günde Ermeni toplumundan alındıysa bir günde de iade edilebilir" dedi.

Kamp Armen'de zafer: Tapu, vakfa bağışlanacak!

Kamp Armen'de rengârenk dayanışma şenliği

Kamp Armen direnir, Esayan rantını yer!