Necati Şen, Avrupa şampiyonluğu yaşamış başarılı bir wushucu. Ancak Abdurrahman Akyüz birçok sporcuyu olduğu gibi onu da mağdur etmiş ve spordan uzaklaştırmış. Şen o günleri şu ifadelerle anlatıyor: “2016 Türkiye Şampiyonası’nın düzenlendiği otelde Akyüz beni odamdan çağırıp, ‘Sen alkol almışsın’ dedi. Daha sonra, ‘Çizdim üzerini git hadi git’ diyerek beni hiçbir uluslararası turnuvaya götürmedi.

'Alkol alıyorsun' deyip turnuvalara götürmemişler

Eren TUTEL

Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) icraatları yaklaşık üç aydır gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Birçok usulsüzlüğe adı karışan federasyon en çok emeğiyle başarı kazanmaya çalışan sporcuları mağdur etti.

TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün mağdur ettiği sporculardan biri olan Necati Şen yaşadıklarını gazetemize anlattı. Oldukça başarılı bir kariyere sahip olan Necati, henüz 23 yaşında olmasına rağmen Avrupa şampiyonluğu kazanmış. Ancak genç sporcu, Akyüzlerin dümen suyuna girmediği için sporun içinden dışlanmış.

Başarılı ismin hikâyesi 2010 yılında başlıyor. Antrenör Cemal Çelik’in yanında spora başlayan Şen, antrenmanlara katılmak için her gün 40 kilometre yol kat ediyormuş. Necati emeklerinin karşılığını 2013’te Romanya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasında birinci olarak alıyor. Ancak bu başarı oldukça zor şartlarda geliyor. Necati o günleri şu ifadelerle anlatıyor:

‘KAMPA DAHİ ALMADILAR’

“2013’te Romanya’da Avrupa şampiyonası yapıldı. 100 kişiyi toplayıp iki otobüse koydular ve neredeyse 30-35 saat yol götürdüler. Tabii ki bunlar olabilir bütçeleri yoktur diyeceğim ama ben bire bir 300-400 bin TL’ye yakın sponsorluk anlaşması yaptıklarını biliyorum, devletten aldıkları bütçe de cabası. Bunlar işin muhasebe kısmı. Benim o şampiyonada yaşadıklarıma gelince. 40 kişilik tao takımı arasında sadece ben Avrupa birincisi oldum hiçbir şekilde ne tebrik ne de onore edildim. Bunları zaten beklemiyordum ancak ne hikmetse bir sonraki dünya şampiyonasına götürmeyi bırak hazırlık kampına dahi çağırılmadım.”

‘KARA LİSTELERİNE GİRDİM’

Dünya şampiyonası kadrosuna alınmamasının ardından spora bir yıllık bir ara verdiğini belirten Necati Şen, yaşadıklarına rağmen yıllarını verdiği spora bir şans daha vermeyi deniyor. Ancak yine Akyüzlerin usulsüzlükleri ve torpilleri yine yakasını bırakmıyor.

Necati, 2016 Türkiye Şampiyonası’nda yaşadıklarını anlatırken, “Antalya’da düzenlenen 2016 Türkiye Şampiyonası’na katıldım. Şampiyona bittikten sonra 10-12 kişilik bir arkadaş gurubuyla otelde gezdik sonra odalara dağıldık. Sabah saat 10’da odamın kapısı çalındı ve Abdurrahman Akyüz tarafından çağrıldığım söylendi. Üstümü giyip yanına gittim. Bana, ‘Sen alkol almışsın’ dedi. Ben de ‘Nerden çıkarıyorsunuz bunu’ dedim. Ondan sonra ‘Kamera kayıtlarından gördüm bundan sonra senin üzerini çizdim bir daha hiçbir turnuvaya götürmeyeceğim’ dedi. Ben de kamera kayıtlarını göstermesini istedim. ‘Hayır göstermiyorum çizdim üzerini git hadi’ diyerek cevap verdi. O tarihten sonra birçok haksızlığa, hakarete maruz kaldım ve hiçbir uluslararası şampiyonaya götürülmedim” diyor.

HAKKIMI YEDİLER’

Şen’e yapılan haksızlıklar bununla da sınırlı kalmamış. Başarılı sporcunun bu yıl düzenlenen Türkiye şampiyonasında hakkı fazlasıyla yenmiş. Necati o süreci şu sözlerle anlatıyor:

“2019 yılında neredeyse 360 günümü salonda harcadım saatlerce antrenman yaptım. Birçok yerimi sakatladım sakat olduğumda bile antrenmanı izlemeye gittim. Türkiye şampiyonasına ilk defa annemi götürdüm. Yarışmaya çıkıyoruz sırayla yarıştığım kişilerin nerdeyse hepsi çok yakın arkadaşım, yarışmaya çıktım. Kariyerim boyunca sergilediğim en iyi performanstı. Ben o anki sıralamaya göre kaçıncı olduğumu bile bilmiyordum işimi yaptım ve çıktım annemi gördüm ağlıyor yarıştığım arkadaşım yanıma geldi. ‘Kardeşim senin çok büyük hakkını yediler ben nasıl ikinci oldum Bedirhan Çapaoğlu nasıl birinci oldu anlamadım’ dedi. Bir yandan arkadaşlarım, hocalarım arıyor da bir yandan da annem, ‘Oğlum sakın üzülme sen çok iyiydin’ diyor. Anlayacağınız wushunun w’sini bilmeyen insanlar bile bunların nasıl şike yaptığını anlar.”

Haklarını aramak için de mahkemeye başvurduklarını anlatan Şen, bu hamlelerinin ardından hain damgasını yediklerini belirterek, “Yaşım 23 zorlasam 5 sene daha ya yaparım ya yapmam bizim amacımız gelecek nesilden yetişecek yetenekli sporcuların uluslararası arenada başarılı olmasını sağlamak. Bizler sadece bir kıvılcım çaktık umarım alev alır” ifadelerini kullanıyor.

‘HERKESİ KÜSTÜRDÜLER’

Akyüz ailesinin haksızlıklarına karşı duranların spordan dışlandığını belirten Avrupa şampiyonu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu insanlar buraları zapt etmiş kimi isterlerse tutuyorlar iyi veya kötü fark etmez yeter ki onların dediklerini yapsınlar. Ama bunlara itaat etmeyen iyi sporcuları küstürdüler. Geçenlerde Türkiye’nin 2019 yılında en çok uluslararası madalya alan sporu wushu olmuş. Ama işin garip tarafı 2019 dünya şampiyonasında tao dalında sıfır çektik. Gülsek mi ağlasak mı bilemiyoruz.”

‘ASLA BOYUN EĞMEM’

Son olarak haksızlıklara karşı asla geri adım atmayacağını belirten Necati Şen sözlerini şu ifadelerle noktalıyor: “Ben hayatım boyunca bir kuru ekmeğe muhtaç kalacağımı bilsem bile kimseye yalakalık etmem. Kimsenin önünde el pençe durmadım bu saatten sonra da durmayacağım. Ben bir yerlere gelebilmek için liyakat sahibi olmayan adamların önünde el pençe durmak zorunda olmamalıyım. Bugün durmadığım için bu durumdayım. Hâlâ bazı liyakatsiz antrenör ve sporcular yerlerini garantide tutmak için bunları savunuyor ve yaptıklarını saklıyor. Akyüzlerden korkmayın zaten er ya da geç sizinle de çıkarları çakıştığı anda gönderecekler. Atatürk’ün dediği gibi hakikati konuşmaktan korkmayın.”