Alkoldeki yüksek vergiler can aldı

Yüksek vergiler nedeniyle tüketilen kaçak alkol ürünleri giderek daha fazla hayata mal oluyor.

Dövmeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Kadıköy'ün sevilen simalarından Güray Tan Mısır (45) sahte alkol nedeniyle yaşamını yitirdi. Pazar akşamı bilincini kaybetmesinin ardından arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Mısır, alkol zehirlenmesi tanısıyla Üsküdar Haydarpasa Numune Hastanesi'nde acil servise kaldırıldı. Pazartesi sabahı Numune Hastanesin'de yer olmadığı gerekçesiyle S.B. Istanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mısır'a metil alkol ile ilişkili olarak çoklu organ yetmezliği tanısı kondu.

4 gün yoğun bakımda kalan Mısır 8 Mart tarihinde saat 17.00'de hayatını kaybetti. Mısır'ın evinden toplanan içki örnekleri üzerine, tanıkların ifadeleri doğrultusunda alkolü tedarik ettiği iddia edilen B.Ç. gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Savcılığa sevkedilen B.Ç.'nin sattığı ürünlerden alınan numunelerin Mısır'ın evinden alınan ürünlerin eşleştirilmesi için incelemeler devam ediyor.

Mısır'ın cenazesinin 10 Mart 2017 saat 13.00'te Karacaahmet Cemevi'nde helallik alındıktan sonra vasiyeti doğrultusunda Antalya'nin Kumluca ilçesi'ndeki Olimpos'a götürüleceği öğrenildi.

Mısır'ın yakın arkadaşlarından Selçuk Armağan, "Güray, Kadıköy için önemli bir isimdi. Kadıköy deyince bir kimlik olarak Güray'ı da onun bir parçası olarak görmek lazım. Devrimci kimliği ile sevilen bir insandı. Onu çok özleyeceğiz. Bu basit bir ölüm değildir. Onun ölümü sistematik bir politikanın sonucudur" şeklinde konuştu.

Gazetemiz yazarlarından Serkan Öngel de Mısır'ın ölümü üzerine bir şiir kaleme aldı. Şiir şöyle :

Kadıköy ve yitirdiklerimiz

Mendirekte şiir olsam
Haydarpaşa garında tren
İnci burnu fenerine vuran dalga olsam
Cansever oteline gelen mektup
Balık adamlar kulübünde buluşalım mı?
Hasırlarda ısıtalım avuçlarımızı
Sen ey gümüş tezgahlarındaki martı figürü
Bak eksiliyoruz sokaklardan
Oysa kalabalıklarda kaybolmuştuk
Kadıköy kalabalıklarda kaybolmuştu zaten
Eskiden ne kaldı şimdi?
Mendirekte şiir
Haydarpaşa’da tren