Bu haftasonu Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek All-Star 2006 organizasyonunda tam bir basketbol ziyafeti yaşanacak. Uzun bir aranın ardından

Bu haftasonu Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenecek All-Star 2006 organizasyonunda tam bir basketbol ziyafeti yaşanacak.

Uzun bir aranın ardından geçen yıl tekrar düzenlenen organizasyonun bu yıl çok daha görkemli geçmesi bekleniyor. Hafta sonu salona gelecek basketbolseverleri ali star maçlarının yanında değişik yarışmalar ve güzel hediyeler de bekliyor. Ali star maçlarında yer alacak oyuncular internette yapılan oylama sonucunda belirlendi. Basketbol federasyonuna ait çeşitli internet siteleri aracılığı ile All-Star Halk Oylaması'na katılan kişi sayısı 37.878 olurken, basketbolseverler TBL oyuncularına toplamda 257.530, TBBL oyuncularına ise 121.250 oy gönderdi. Tüm kategoriler içinde en çok oyu Beşiktaş Cola Turka'dan Kerem Tunçeri'nin (8187) aldığı oylamaya TBL, TBBL ve TB2L kulüplerinden takım menajerleri, baş antrenörler ve takım kaptanları'nın ya-nısıra basın mensupları da doldurdukları anket formları ile katıldılar.

Yukarıdaki rakamlardan da anlaşılacağı gibi kısa zamanda yapılan oylamaya basketbolseverler oldukça yoğun ilgi gösterdiler. Erkeklerde ve kadınlarda ayrı ayrı yapılacak maçlarda Türkiye'de oynayan yabancı oyuncularla yerli oyuncular karşı karşıya gelecek. Basketbolseverler sadece show amacı ile oynanacak maçlarda spektaküler hareketler görebilecekler. Basketbol liglerimizde yer alan ve başarılı olan oyuncuları aynı anda sahada .seyretme şansına sahip olacağız. Yani böyle bir şans her zaman ele geçmez.

Basketbolün tüm güzelliklerinin sergileneceği hafta sonunda bana göre en çok ilgiyi smaç yarışması ve 3 sayı şut atma yarışması çekecek. Bu iki yarışmada da yer alacak sporcular da oylama sonucu seçildiler. Smaç yarışmasında geçen sene Darüşşafaka'dan Cevher Özer birinci seçilmişti. Bu sene de yarışmada yer alacak bu oyuncunun performansını merak ediyorum. Çünkü Cevher harika fiziği ve uzun kolları ile sanki basketbol oynaması ve güzel smaçlar yapması için yaratılmış. Ancak Cevher'i bu sezon Ülkerspor'dan Mar-cur Haislip ve Jeff Trapagnier zorlayabilir. Bu iki oyuncu da Türkiye Ligi ve Avrupa kupası maçlarında yaptıkları smaçlarla gerçekten çok büyük beğeni topluyorlar. 3 sayı atma yarışmasında ise yarışacak İbrahim Kutluay, Harun Erdenay ve Damir Mrsıç'in mücadelesi oldukça ilginç olacak. Burada iddialı olacak diğer isim ise geçen senenin birincisi Tutku Açık Ben Daçka'dan Clarence Gilbert'ın da müthiş performansı ile burada yarışması gerektiğini düşünüyorum.

Gilbert gerçekten çok üst düzey bir şutör. Demek ki yeterli oyu alamamış.

Böyle kamuoyunda çok fazla ilgi çeken bir organizasyonun her sene düzenlenmesi basketbolümüz açısından çok önemli.

Basketbolün hem geniş kitlelere yayılması hem de sevilebilmesi için mutlaka böyle görkemli bir şölenin her sene düzenlenmesi gerekiyor. Şimdiden bütün basketbolseverlere tavsiyem, hafta sonu Abdi İpekçi'deki yerlerini mutlaka almaları yönünde olacak.

Yer bulamayanlar ise üzülmesinler, televizyonlarının başına geçsinler. Skyturkve Show TV bu süper şöleni ekranlarına taşıyacaklar.